Per Asperen ad Astra nodigt uit aan de keukentafel

ASPEREN Met als motto 'Per Asperen ad Astra' wordt donderdag 9 mei om 19.00 uur op een centrale plaats in Asperen een mobiele keuken worden geplaatst. Iedereen kan aanschuiven, mee helpen en kennis uit wisselen over de impact van eten op de omgeving.

Fiona met haar team van Cascoland LabKitchen bouwt in opdracht van Fort bij Asperen een mobiele keuken. Aan deze keukentafels gaan zij met iedereen in gesprek die zich aandient. Buurtgenoten worden uitgenodigd om aan te schuiven en mee te doen. Gezamenlijk en ter plekke wordt een maaltijd bereid en genuttigd waarbij iedere voorbijganger ook welkom is.

De ervaring leert dat voorbijgangers en bewoners spontaan aanschuiven en meekoken. Vaak halen ze thuis lokale producten, kookgerei en servies waardoor er al snel een levendig gesprek ontstaat.

'Aan de keukentafel' legt een verbinding en is een uitnodiging aan boeren, telers, voedselproducenten, lokale koks, bestaande kookclubs, mensen die hun producten aanbieden in kleine onbemande winkeltjes voor hun huis. In de dagen voorafgaand wordt de boer, teler, voedselproducent of bewoner al actief benaderd om van deze activiteit een succes te maken. E


Per Asperen ad Astra is vanaf 19.00 - 20.30 uur. De locatie wordt bekend gemaakt via www.fortbijasperen.nl of de Facebookpagina, of via 06-52606667.


De resultaten van het project Per asperen ad Astra zijn vanaf 26 mei te zien tot 22 september op Fort bij Asperen, Langendijk 60, 4151 BR Acquoy, www.fortbijasperen.nl