• Bibliotheek Rivierenland

Bas van het Schip uit Beesd wint halve finale voorleeswedstrijd

TIEL Op woensdagmiddag 14 maart kwamen de acht regionale kampioenen van Rivierenland voor de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2018 in Zinder in Tiel voorlezen. Het is de 11-jarige Bas van het Schip uit Beesd die in de provinciale ronde gaat strijden voor een plek in de halve finale.

 

Bas, leerling van de Antoniussschool in Beesd, had een stoer verhaal uitgekozen. De titel van het boek was Mamma Mia Maffia. 'Hij gebruikte zijn stem heel goed. Hij maakte er ook gebaren bij, maar op een manier die niet afleidde. Hij had ook een heel leuk slot bedacht. Bas eindigde het verhaal heel spannend, klapte vervolgens het boek dicht, terwijl iedereen graag wilden weten hoe het afliep.

Dit jaar deden 69 scholen mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd. Zij leverden elk een schoolkampioen voor één van de acht kwartfinales die in februari plaatsvonden.

 

De provinciale ronde op 9 april in Arnhem moet de Gelderse kampioen opleveren voor de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De 12 provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek. De landelijke finale vindt plaats op woensdag 23 mei in de Schouwburg in Amstelveen. Foto's van de kwartfinales zijn te bewonderen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland, voor meer informatie zie www.bibliotheekrivierenland.nl.