• Bibliotheek Rivierenland
  • Bibliotheek Rivierenland
  • Bibliotheek Rivierenland

Bas van Schip en Iris Dekker voorleeskampioenen

GELDERMALSEN Op woensdag 7 februari kwamen eerst 7 voorleeskampioenen uit de gemeente Geldermalsen en daarna 6 voorleeskampioenen uit de gemeente Neerijnen in de Pluk bijeen voor de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De 3-koppige jury benoemde Bas van de Antoniusschool uit Beesd en Iris van de KWA uit Haaften tot kampioen van hun gemeente.

 

De in totaal 13 kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in de Pluk voor de titel van gemeentekampioen. De juryleden, wethouder Van Maanen uit Geldermalsen, Marianne Schotsman en Diny van Oort hadden de moeilijke taak om 2 winnaars te benoemen. Bas van Schip las een fragment voor uit het boek Mama Mia Maffia van Marjon Hoffman en Iris Dekker las voor uit De grote verboden zolder van Edward van de Vendel.

 

HALVE FINALE Met de winst hebben de winnaars zich geplaatst voor de halve finale, op woensdag 14 maart van 15:00-16:30 uur in Zinder Tiel. De voorleeswedstrijd begint ieder jaar op de basisscholen en vindt plaats vóór 1 december. In de periode januari tot half maart vindt op een locatie in de buurt de eerste vervolgronde plaats. Bibliotheek Rivierenland organiseert elk jaar ongeveer 9 regionale kwartfinales, waarin de schoolkampioenen van Rivierenland strijden voor een plek in de provinciale finale.


Na de regionale ronde volgt nog een provinciale ronde, die de Gelderse kampioen oplevert voor de landelijke finale. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2018 vindt plaats op woensdag 23 mei 2018 in Schouwburg van Amstelveen. De 12 provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek. Fotos van de kwartfinales zijn te bewonderen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland, voor meer informatie zie www.bibliotheekrivierenland.nl.