• Ab Donker

Beesd overklast Hedel in kraker onderin

BEESD Op een warme maandagmiddag heeft VV Beesd met 2-4 gewonnen van VV Hedel. De uitslag lijkt spannender dan dat de wedstrijd daadwerkelijk was, omdat Beesd op een gegeven moment met 0-4-voorstond. Door deze overwinning pakt Beesd 3 belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.


In de eerste helft van de wedstrijd was het Beesd dat domineerde. Hedel kreeg bijna geen kansen, zodat er sprake was van eenrichtingsverkeer. Al vrij rap schoot Rens Bronk de bezoekers dan ook op een verdiende 0-1-voorsprong. Kort daarop verdubbelde Kevin Spronk de score en nog voor rust maakte diezelfde Spronk ook nog de 0-3.

In het tweede deel van de wedstrijd bleef Beesd sterker en in de 50ste minuut maakte Jarno van de Water de 0-4. De wedstrijd leek gespeeld. Wat er vervolgens gebeurde, had eigenlijk niemand meer verwacht: Hedel kwam terug en maakte in de 63ste minuut de 1-4. Hierna raakte Beesd het initiatief kwijt en ontstond er wat verwarring. Desondanks pakte Beesd de draad weer op en kreeg het nog een paar goede kansen om de score nog verder uit te breiden. Dit lukte niet en Hedel maakte in de 84ste minuut ook nog de 2-4. De eventuele hoop van de thuisploeg was tevergeefs want het bleef bij die stand.

Komende zondag speelt Beesd uit tegen Teisterbanders.