• Uitreiking Cultuurprijs 2016

    Rita Boer Rookhuiszen

Bekendmaking winnaars cultuurprijzen op 9 november

GELDERMALSEN Op vrijdag 9 november maakt de jury van de cultuurprijscommissie bekend wie de Cultuurprijs en de Jo de Gramprijs van de gemeente Geldermalsen hebben gewonnen. Ook mag het publiek dan stemmen op één van de genomineerden. Het initiatief met de meeste stemmen ontvangt de Publieksprijs. Inwoners kunnen zich niet meer aanmelden voor de avond.

De uitreiking begint om 20.00 uur in de Raadzaal van het gemeentehuis in Geldermalsen. De zaal is vanaf 19.30 uur open. 

De jury nomineerde eind oktober voor elke prijs drie initiatieven. Voor de Cultuurprijs zijn genomineerd: Wind!, Cultureel Café en Elckerlyc. Voor de Jo de Gramprijs zijn genomineerd: Happy Life, Lingefilm en M-Tastic. Muziekvereniging Just-M! uit Meteren zorgt voor een feestelijke, muzikale begeleiding van de avond.

Dit jaar mogen de aanwezigen stemmen op hun favoriet. Het initiatief met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs.

De cultuurprijzen worden uitgereikt aan opmerkelijke initiatieven, activiteiten of projecten in de amateurkunst. Alle vormen van kunst- en cultuuractiviteiten komen in aanmerking zolang ze in de gemeente Geldermalsen worden uitgevoerd. Bij de beoordeling let de jury op bepaalde kernmerken, maar vooral of het vernieuwend is. Ook wordt er gekeken of het initiatief, de activiteit of het project discipline overstijgend is.

Meer informatie over de prijzen en de beoordeling staat op www.geldermalsen.nl/cultuurprijs