• GeoFort
  • GeoFort

Beleef de vleermuis tijdens Midzomernacht bij GeoFort en Staatsbosbeheer

HERWIJNEN Dankzij Staatsbosbeheer is GeoFort weer een nieuwe exhibit rijker. Een spannende donkere remise op het GeoFort staat vanaf midzomernacht (21 juni) helemaal in het teken van de vleermuis.

Op het fort wonen veel vleermuizen. Op het eiland weten ze in de koele fortgebouwen goede slaapplekken te vinden en daarnaast zijn er volop insecten, die ze kunnen eten. De vleermuis is in staat om met behulp van echo zijn weg te vinden in het donker. Juist in de schemering vliegen ze op het fort je om de oren op zoek naar eten, maar zonder te botsen. In samenwerking met bureau IJsfontein heeft Staatsbosbeheer een film laten maken, die de fascinatie overbrengt voor deze navigatietechnieken. Bij deze film hoort een vleermuizenspeurtocht. In de uitgebreide speurtuin worden kinderen uitgedaagd om op de heuvels in touwen de juiste vleermuizenroute te vinden.

Met Midzomernacht, vrijdag 21 juni, is de opening van de Vleermuizenremise. Er is een heel leuk avondprogramma, speciaal voor kinderen. De avond start om 21:00 en duurt tot 23:00 met uitloop naar 24:00 bij het kampvuur. Alle kinderen zijn welkom bij de opening.

Onder leiding van een gids gaan de kinderen deze avond op het spannende forteiland op zoek naar de verstopplekken van de vleermuizen. En met een bat-detector luisteren ze ter plekke naar de vleermuizen die voorbij suizen! De toegang is gratis, maar er is slechts plek voor 50 bezoekers. Tickets kunnen besteld worden via: https://www.geofort.nl/agenda/opening-vleermuizen-experience/.

De realisatie van de film is het eerste deel van een nieuwe vleermuisbeleving bij het Geofort. De film krijgt nog uitbreiding met interactieve belevenissen. Voor deze uitbreiding wordt op dit moment nog sponsoring gezocht.