• Help Nederland Vooruit
  • Help Nederland Vooruit
  • Help Nederland Vooruit

Bewoners Ravestein winnen verkiezingen

GELDERMALSEN Zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen heeft de regionale stemronde gewonnen van Help Nederland Vooruit (sponsor: ING). Zaterdag 18 februari mocht Derk van den Haak (stichting Vrienden van Ravestein) dan ook een cheque van liefst € 5.000 in ontvangst nemen.

In de regio Nijmegen waren er 60 aanmeldingen. Vijf, waaronder de stichting Vrienden van Ravestein, waren geselecteerd voor de stemronde van 9 tot 30 januari. De uitslag van die stemronde was: 1. Vrienden van Ravestein (Geldermalsen); 2. Bikers against Child Abuse (Tiel); 3. Scouting (Cuijk); 4. Mijn Liefste Wens (Nijmegen); 5. Vrienden Kinder Oncologisch Centrum (Nijmegen).

De stichting Vrienden van Ravestein is blij en dankbaar dat er veel mensen op de bewoners van het zorgcentrum Ravestein hebben gestemd. De cheque zal worden gebruikt voor de aanschaf een zorgrobot, een ZORA. Voor dementerende ouderen is het uiterst belangrijk dat hun zintuigen positief worden en blijven geprikkeld. ZORA activeert en vermaakt ouderen. Hij zingt, spreekt, doet bewegingsoefeningen voor en maakt rekensommen met hen. ZORA maakt duidelijk iets los bij ouderen.