Bewoners 's Heeren Loo gefotografeerd

GELDERMALSEN - Bewoners van zorginstelling 's Heeren Loo zijn op een indringende manier op de foto gezet door de in Geldermalsen geboren fotograaf Lies Vogelzang.

Rond de fotoserie gaat donderdag 26 maart een tentoonstelling van start onder de naam Koningskinderen. De foto's komen te hangen in de hal van het onderkomen van 's Heeren Loo aan de Wieken 7 in Geldermalsen. Inwoners krijgen tijdens kantooruren de gelegenheid om de unieke portretten te bekijken.

Vogelzang (1947) is een gevierde fotograaf wiens werk in diverse galeries en op verschillende exposities wordt bewonderd. Bij de voorbereiding van Koningkinderen liep ze langdurig in 's Heeren Loo rond, maakte kennis met de bewoners en won hun vertrouwen.

Over de tentoonstelling zegt ze: ,,De huidige discussie rondom de zorg van vooral kwetsbare mensen roept veel vragen en onzekerheden op. Het is zoals het is, en de bewoners van 's Heeren Loo zijn zoals ze zijn. Daar wilde ik een mooi portret van maken. Het zijn mensen die het leven beleven zoals dat hun gegeven is. Soms moet je het gewone leven stilzetten om het bijzondere te zien."