• HartenHoeve
  • HartenHoeve
  • HartenHoeve
  • HartenHoeve
  • HartenHoeve
  • HartenHoeve
  • HartenHoeve

Bewoners van de HartenHoeve zamelen geld in voor Moldavië

DEIL Een groep bewoners van de HartenHoeve heeft besloten deze zomer niet op vakantie te gaan, maar hun vakantiegeld en vrije dagen te investeren in het bouwen van een opvangcentrum voor gehandicapte kinderen in Moldavië. Nu voeren zij acties om geld in te zamelen voor bouwmateriaal.

Één van die acties is de zomermarkt op het voorterrein van manege HartenHoeve op zaterdag 15 juli. Tijdens deze markt zullen er een heleboel leuke activiteiten te doen zijn. ,,Wij hebben misschien een beperking, maar met deze markt en reis willen we laten zien dat we samen alles kunnen", vertelt Renate. Zij gaat niet mee omdat ze de reis zelf wel erg spannend vindt, maar ze helpt wel vol enthousiasme mee met het organiseren van de acties. ,,Dan kan ik zeggen dat ik er toch aan meegeholpen heb". De markt wordt helemaal georganiseerd door de jongeren en volwassenen die mee gaan naar Moldavië en hun vrienden.

CURSUS IN TEVREDENHEID In Moldavië laat de overheid kinderen met een beperking aan hun lot over. In Crasnoarmeisco in Moldavië is een Day Care Centre waar wekelijks meer dan vijftig gehandicapte kinderen buiten schooltijd om terecht kunnen voor een gezonde maaltijd, liefde en begeleiding bij activiteiten. Er willen steeds meer kinderen naar deze opvang, waardoor de ruimte te klein wordt. Daarnaast zijn er in het huidige gebouw geen voorzieningen als stromend water. De groep van de HartenHoeve wil helpen een nieuwe opvang te bouwen. Dit gaan ze samen met de lokale bevolking doen.

,,Vorig jaar waren we met deze op vakantie in Turkije", vertellen Hein en Christien van Harten, eigenaars van zorgmanege HartenHoeve. ,,We sliepen met ze in een mooi hotel, deden veel leuke dingen en gingen elke avond uit eten. Toch waren er een aantal bij die maar bleven klagen. Toen dachten we, we moet ze eens echt laten ervaren hoe goed ze het hebben". Ze zochten contact met Living Stone waarmee Christien van Harten al eerder naar Moldavië ging en zo ontstond er een mooie samenwerking. Het idee is nu dat er in totaal drie keer een groep van de HartenHoeve naar Crasnoarmeisco afreist om uiteindelijk een heel nieuw gebouw te realiseren. ,,Voorlopig zijn jullie dus nog niet van ons af!", zegt Renate lachend.

Voor meer informatie over het project en om te weten hoe je dit project kunt steunen, ga naar: www.hartenhoeve.nl/moldavie

Zomermarkt

Tijdens de zomermarkt zullen er een heleboel leuke activiteiten te doen zijn. Zo zijn er kraampjes, lekkere hapjes en drankjes, spelletjes voor kinderen, een loterij met mooie prijzen en muziek. Aansluitend is er een barbecue met een bingo. Opgeven voor de barbecue kan via de website. Al het geld dat opgehaald wordt tijdens deze zomermarkt, gaat naar het project in Moldavië. De markt is op het terrein van manege HartenHoeve en begint om 11.00 uur. Vanaf 17.00 zal de barbecue beginnen.

Meer info en opgeven voor de BBQ kan via: www.hartenhoeve.nl/zomermarkt-15-juli.