Bijbelstudie en excursie

DEIL Museum Catharijne Convent in Utrecht herbergt momenteel een reliekententoonstelling. Op donderdag 13 december geeft ds. Klaas Touwen een bijbelstudie over relieken en reikt kapstokken aan om wat in de expositie van het museum te zien is beter te begrijpen.

Een reliek is afgeleid van het Latijnse werkwoord relinquere wat betekent iets als 'overblijven', 'resteren' en is een tastbaar overblijfsel dat herinnert aan en verbindt met een persoon, plek of gebeurtenis. Veel protestanten zien die dingen met bevreemding aan, maar de Bijbel ontvouwt een complete theologie over de knoken van Elisa, de schaduw van Petrus, de kleding van Paulus en de wondere werking die ervan uitgaat. Een voorbeeld van 'steen en been klagen' (bidden bij de altaarsteen en het gebeente van de heiligen) wordt al in de Openbaring van Johannes gevonden.

De bijbelstudie vindt donderdag 13 december plaats in Kerkestijn, Deilsedijk 27, Deil, aanvang 20.00 uur. Belangstellenden kunnen zich daarnaast melden bij ds. Klaas Touwen om met hem de expositie in Museum Cathrijne Convent te bewonderen. Op zondag 16 december na kerktijd vertrekt het gezelschap naar Utrecht, luncht daar en bezoekt het museum.

Info: ds. Klaas Touwen, 06-42956912, relieken@klaastouwen.info