Bijzondere dorpsgenoten

Enkele weken geleden schreef ik in een ingezonden stuk over bijzondere dorpsgenoten. Mede omdat ik betrokken ben bij het veteranencafé Geldermalsen en vanwege de bijzondere weken van herdenken schreef ik over lokale veteranen. Ik weet dat er naast onze lokale veteranen nog veel meer bijzondere dorpsgenoten rondlopen in onze regio, mensen die er niet mee op de voorgrond treden maar wel een bijzondere achtergrond en geschiedenis met zich meedragen.

Voor het Nieuwsblad Geldermalsen ga ik op zoek naar deze bijzondere dorpsgenoten, in alle dorpen van de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen. Ik wil ze persoonlijk ontmoeten, spreken en hun bijzondere verhaal opschrijven. De geschiedenis van bekende en onbekende buurtgenoten tot leven laten komen. De herinneringen weer levend maken aan bijzondere gebeurtenissen en levenslessen van mijn mededorpsgenoten. We groeten elkaar in het dorp, we spreken elkaar vluchtig eens op de markt of tijdens een evenement maar wat of welke gebeurtenis heeft uw leven veranderd of maakt wie u bent geworden? Dat verhaal wil ik graag opschrijven en delen met anderen "dorpsgenoten" via deze krant.

Mogelijk voelde u hem al aankomen maar het eerste verhaal zal binnenkort gaan over een lokale veteraan. Voor de verhalen die gaan volgen, vraag ik uw hulp in mijn zoektocht naar bijzondere dorpsgenoten. Kent u of bent u een bijzondere dorpsgenoot, iemand met een bijzonder verhaal en mag deze herinnering tot leven worden gebracht, neem dan contact met mij op via bijzonderedorpsgenoten@outlook.com of via de redactie van het Nieuwsblad Geldermalsen: nieuwsblad.geldermalsen@bdu.nl.

Jeroen Wijngaard