Blazersbende afgesloten met enthousiast concert

NEERIJNEN Vijfendertig enthousiaste leerlingen uit groep 5, 6 en 7 van de Freule van Pallandtschool uit Neerijnen hebben donderdag 30 juni het project blazersbende afgesloten. In een volle van zaal van Dorpshuis "de Koeldert" lieten de kinderen hun ouders, grootouders, leraren en andere belangstellenden horen wat ze de afgelopen weken op school hebben geleerd van hun muziekdocenten.

De avond werd geopend door fanfare Juliana met de Drumbo, waarna de kinderen van de blazersbende het concert voortzetten met hun ingestudeerde liedjes en muziekstukken. Hoogtepunt van het concert waren drie muziekstukken: We Will Rock You vertolkt door de blazersbende en het gezamenlijke optreden met de fanfare met de stukken: de Blazersbende en Blaasmuziek is Cool. Ook de fanfare en de slagwerkgroep hebben nog een kort optreden gegeven. De fanfare speelde Beat it van Micheal Jackson, de slagwerkgroep bracht een tweetal stukjes ten gehore.

Het bijzondere aan deze optredens was, dat zowel in de fanfare als bij de slagwerkgroep leerlingen uit de blazersbende van vorig jaar meespeelde. Na het laatste akkoord kregen de leerlingen een staande ovatie van publiek en fanfare en werd We Will Rock You nogmaals als toegift gespeeld.

Blazersbende was een groot succes en volgens de leerlingen en leerkrachten van de Freule van Pallandtschool zeker voor herhaling vatbaar. De leden van de Blazersbende gingen met een zeer tevreden gevoel en muziekdiploma, uitgereikt door fanfare Juliana, naar huis.

De blazersbende krijgt een vervolg bij fanfare Juliana, de leerlingen mogen na de vakantie op de donderdagavond een aantal een groepslessen volgen, die afgesloten worden met een Superconcert in De Koeldert in Waardenburg.

Kinderen die nog mee willen doen aan de groepslessen kunnen zich opgeven via blazersbende@fajuwa.nl