• Equigeniek

Blazersbende afgesloten met enthousiast concert

OPIJNEN Ruim dertig enthousiaste leerlingen uit groep 5 en 6 van OBS "de Rietschoof" uit Opijnen hebben donderdag 9 april het project blazersbende afgesloten. In een volle van zaal van Dorpshuis "de Koeldert" lieten de kinderen hun ouders, grootouders, leraren en andere belangstellenden horen wat ze de afgelopen weken op school hebben geleerd van hun muziekdocenten.

De avond werd geopend door fanfare Juliana, waarna de kinderen van de blazersbende het concert voortzetten met hun ingestudeerde liedjes en muziekstukken.

Hoogtepunt van het concert waren drie muziekstukken: We Will Rock You vertolkt door de blazersbende en het gezamenlijke optreden met de fanfare met de stukken: de Blazersbende en Blaasmuziek is Cool. Na een staande ovatie van publiek en fanfare werd We Will Rock You nogmaals als toegift gespeeld.

Blazersbende was een groot succes en volgens de leerlingen en leerkrachten van "de Rietschoof" zeker voor herhaling vatbaar. De leden van de Blazersbende gingen met een zeer tevreden gevoel en muziekdiploma uitgereikt door fanfare Juliana naar huis.

De blazersbende krijgt een vervolg bij fanfare Juliana, de leerlingen mogen op de donderdagavond vijf keer een groepsles volgen. Op donderdag 18 juni sluit men deze lessen af met een Superconcert in De Koeldert in Waardenburg.

Kinderen die nog mee willen doen aan de groepslessen kunnen zich opgeven via blazersbende@fajuwa.nl