Bloeiende Betuwe tweede bij Techniekwedstrijd

GELDERMALSEN Guus, Lara, Sytske, Joep en Mirte van de St. Victorschool uit Afferden zijn uitgeroepen tot winnaar van de Techniekwedstrijd 2015. Carlo, Guus, Arne, Ewoud, Mark, Sydney, Babette, Ilse, Pascalle, Aicha en Melanie van De Bloeiende Betuwe uit Rhenoy en Bjorn, Oliwia, Tam, Damian en Sam van De Regenboog uit Ingen wonnen respectievelijk de tweede en derde prijs. De vierde prijs was voor De Lokhorstschool uit Deil. Deze prijzen werden uitgereikt door Niko Wiendels, wethouder van de gemeente Geldermalsen.

Verder reikte Frits Klok, medewerker van Gamma Tiel, vijfde prijzen uit aan De Achtbaan uit Tiel, Prins Willem Alexander-school uit Ophemert, de Johannes Calvijnschool uit Leerdam, de School met de Bijbel uit Zuilichem, OBS De Meent uit Ommeren en De Leeuwenkuil uit Beneden-Leeuwen.

De jeugdjury - Yara, Sebastiaan, Sophie en Sanibel van De Sterappel uit Lienden - was het helemaal eens met de vakjury en riep Guus, Lara, Sytske, Joep en Mirte van de St. Victorschool uit Afferden uit tot winnaars van de jeugdjuryprijs.

Alle winnaars werden vrijdag 12 juni bekendgemaakt tijdens de feestelijke slotmanifestatie van de elfde editie van de Techniekwedstrijd Rivierengebied in het Opleidingscentrum Bouw Rivierenland in Geldermalsen.

In totaal bouwden de leerlingen de afgelopen maanden 122 werkstukken met als thema 'Fruit … bouw een corsowagen'. Het winnende groepje uit Afferden maakte een typische fruitcorsowagen, "Flipjes Fruit", waarop o.a. Flipje het fruitbaasje van de Betuwe en een ronddraaiende fruitschaal van drie verdiepingen. De jeugdjury, die hetzelfde groepje uit Afferden aanwees als winnaars verwoordt haar keuze zo: "De makers hebben het thema "Fruit" goed in het werkstuk verwerkt. Het idee van het werkstuk is heel origineel en past zeer goed bij het thema. Het ziet er vrolijk en kleurrijk uit. De makers hebben veel zaden gebruikt en dat zag er mooi uit."

Spetterende afsluiting

Een stralend zonnetje en stralende gezichten: het was een echt feest. Zoals gebruikelijk was er een strak programma rond de bekendmaking van de winnaars. Zanger Rutger kreeg de sfeer er al snel in. En natuurlijk werden de leerkrachten door hun leerlingen aangemoedigd tijdens de techniekquiz en was er applaus voor leerlingen van de Prins Mauritsschool, de Prins Clausschool, De Molenwerf en De Achtbaan uit Tiel die delen uit hun slotmusical voor het voetlicht brachten.

Foto 1: Guus, Lara, Sytske, Joep en Mirte van de St. Victorschool uit Afferden met hun "Flipjes Fruit", goed voor de 1ste prijs van de vakjury én de prijs van de kinderjury

Foto 2: De themaprijs is door Antoinette van Barneveld van de Stichting 4-Stromenland uitgereikt aan Luca, Tjalle, Roan, Jelle en Hugo van de Mariënhof uit Alphen