• The Bluesvilles

The Bluesvilles in Cultureel Café Geldermalsen

GELDERMALSEN The Bluesvilles treden vrijdag 15 februari op in het Cultureel Café van Geldermalsen. Deze 5-mans bluesformatie staat van 20:30 uur tot 22:30 uur op het podium in Schenkerij de Beurs op het Marktplein in Geldermalsen. De toegang is gratis.

The Bluesville's spelen bluesmuziek. Originele roots muziek vanuit het hart en ziel gespeeld op authentieke instrumenten. De band bestaat uit liefhebbers van het genre met een breed repertoire aan covers en eigen nummers.

De 5 mans formatie ontstond uit voormalige leden van The City Blues Band, 6ft Below en Moontanned. Bestaande uit zanger/mondharmonica speler Marcel Pels en het onverstoorbare bas/drums koppel respectievelijk Mario Michies en Cees Matton. Gitaar-maestro Dave Sumatra en de als laatst gerekruteerde keyboard virtuoos Franz van Veen completeren het kwintet.

Opererend vanuit het midden van Nederland zorgen The Bluesville's voor wervelende optredens vol met passie, energie en bovenal vakmanschap. Sumatra, Pels en van Veen cirkelen om elkaar heen als gekooide leeuwen in het kruisgevecht tussen de magistrale gitaar, harmonica en keyboard solo's. Hun wisselwerking met de solide ritme sectie woedt voort als een prairie vuur tot de laatste noot van elk concert. Hun speelstijl varieert van old school Delta en down home Chicago Blues, swingende Texas Boogie tevens West Coast Blues aangevuld met melancholieke Ballades en Southern Rock.

Info: www.cultureelcafegeldermalsen.com