Boekenweek bij de bibliotheek en LingeFilm

GELDERMALSEN LingeFilm houdt samen met Bibliotheek Geldermalsen in De Pluk een speciaal programma rondom de 81e Boekenweek die dit jaar in het teken staat van Duitsland. Zaterdagmiddag 12 maart vertelt de van origine Duitse schrijver Alexander Münninghoff over zijn bekroonde boek De stamhouder. Daarnaast heeft LingeFilm in de Boekenweek twee Duitse films geprogrammeerd: op zaterdag 12 maart de speelfilm 'Elser' van regisseur Oliver Hirschbiegel en op zaterdag 19 maart en zondag 20 maart de komedie 'Er is wieder da' naar de gelijknamige bestseller van Timur Vesmes.

Op zaterdagmiddag 12 maart is journalist, slavist en Ruslandkenner Alexander Münninghoff te gast in De Pluk. De schrijver vertelt meer over zijn laatste boek De stamhouder, de prachtige familiekroniek waarmee hij in 2015 de Libris Geschiedenis Prijs won en genomineerd was voor de NS Publieksprijs 2015. Münninghoff kwam aan het eind van de Tweede Wereldoorlog ter wereld in de door de Duitsers veroverde Poolse stad Posen en reconstrueert in zijn boek aan de hand van feiten en familieverhalen zijn indrukwekkende familiegeschiedenis.

Zaterdagavond 12 maart vertoont LingeFilm Elser, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Duitse timmerman George Elser. Hij kwam in actie toen de nazi's zijn landgenoten bedreigden en was het brein achter de bom die ontplofte tijdens de naziconferentie in München in 1939. Met deze verzetsdaad had hij de loop van de geschiedenis kunnen veranderen. Leden van de bibliotheek krijgen deze avond op vertoon van hun lidmaatschapskaart het tweede kaartje voor de halve prijs.

Zaterdagavond 19 maart en zondagmiddag 20 maart staat de veelbesproken bizarre komedie Er is wieder da op het programma. Zeventig jaar na zijn dood komt Adolf Hitler terug op aarde, ergens in een Berlijnse woonwijk. De oorlog is voorbij, zijn partij is verdwenen en zijn geliefde Eva is er niet om hem gerust te stellen. De Duitse samenleving is zo multicultureel dat hij niets herkent. Maar verrassend genoeg begint Hitler een nieuwe carrière op tv en internet omdat hij als briljante komediant wordt gezien en blijkt hij niet zoveel aan populariteit te hebben ingeboet. Op zaterdagavond wordt bij deze boekverfilming een Duitse maaltijd geserveerd.

Meer informatie over en reserveren voor de Boekenweekbijeenkomst met Alexander Münninghoff : http://www.bibliotheekrivierenland.nl/activiteiten/agenda/boekenweek-alexander-munninghoff.html en de andere activiteiten die Bibliotheek Rivierenland tijdens de Boekenweek organiseert http://www.bibliotheekrivierenland.nl/activiteiten/boekenweek-2016.html.

Meer informatie over en reserveren voor de speelfilms Elser en Er ist wieder da: www.lingefilm.nl.