• De initiatiefnemers (vrnl) Joke van Vrouwerff, Gerd Buyserd-van Doorslaer en Karin Janssens

    Culturele Week
  • Sax4Sax

    Sax4Sax
  • Sweet Blossom Orchestra

    Ab Donker

Boordevol programma tweede Culturele Week Geldermalsen

GELDERMALSEN Van zaterdag 16 juni tot en met zondag 24 juni wordt in Geldermalsen voor de tweede keer de kunst- en cultuurweek gehouden. Dit is een week met kunst- en cultuur waarbij veel partijen samenkomen en samenwerken om een kunst- en cultuurweek in Geldermalsen te organiseren.

Gedurende de hele culturele week van 16 juni tot en met 24 juni exposeren kunstenaars bij de plaatselijke ondernemers. Maar liefst 46 ondernemers in het centrum van Geldermalsen doen hieraan mee. In het programmaboekje van de week is een looproute gepubliceerd. Zowel in de etalages als in de winkels zelf staat kunst geëxposeerd. Tevens is in het programmaboekje een fietsroute gepubliceerd, die het publiek langs de diverse gemeentelijke kunstwerken voert.

Zaterdag 16 juni om 14.00 uur is in De Pluk de feestelijke opening van de expositie Kunst aan de Linge door Reinjan Mulder. Een dag later staat het Lingepark in Geldermalsen van 12.00 tot 19.00 uur in het teken van de kunstmanifestatie Ode aan de Linge .

Verder is er die dag om 14.00 uur Danza Cubana, tango dansen, in Schenkerij De Beurs aan het Markplein.

Maandag 18 juni is om 15.00 uur de opening van een expositie in de vitrines in de hal van verzorgingshuis Ravestein, aan De Wieken. Het gaat om werken van de deelnemers aan de cursus 'De kracht van beleving', voor een groep mensen met dementie en hun mantelzorgers.

's Avond om 19.30 uur is het Lollo Meier Quartet te horen in schenkerij De Beurs. Meier is één van de beste gypsyjazz-gitaristen van Nederland.

Dinsdag 19 juni wordt vanaf 19.30 uur de filmklassieker Camille Claudel vertoond in De Pluk. Prijs € 7,50 inclusief pauzedrankje. Reserveren via https://www.ticketkantoor.nl/shop/claudel

Vanaf 19.30 uur is er inloop en inleiding door historica Gerd Buyserd-van Doorslaer, m.m.v. Elckerlyc- speelster Maggie van Schaik.

In Dorpshuis Meteren is deze dag vanaf 19.00 uur Kids in Concert te beluisteren. Het betreft een gratis concert ter afsluiting van het muzikale seizoen gegeven door de muzikanten van het jeugdorkest M-Tastic! van muziekvereniging Meteren.

Woensdag 20 juni is er vanaf 20.00 uur een concert en expositie in de Centrumkerk van Geldermalsen, m.m.v. Betuws Dagorkest o.l.v. Bart van den Goorbergh, Zanggroep EFFAIR uit Tricht en De Betuwse Herauten (3 trompettisten: Bart van den Goorbergh, George Pancras, Hans Bloemen). De expositie is van een bekende Geldermalsense schilder. De kerk exposeert deze schilderijen en deze kunnen ook gekocht worden.

Donderdag 21 juni kunnen kinderen van 4 -12 jaar tussen 16.00 - 17.00 uur digitaal komen knutselen in het Medialab van Bieb Geldermalsen.

's Avonds om 19.00 uur is de lancering en presentatie van de Cultuuragenda Geldermalsen in het Rumpts kerkje te Rumpt.

Vrijdag 22 juni treedt van 20.30 - 22.30 uur Bigband Sweet Blossom Orchestra op in De Beurs, o.l.v. Sylvie de Lyon en met zang van Mirjam Dragstra

Zaterdag 23 juni is van 10.00 - 16.00 uur de Kunst- en Cultuurmarkt op het Marktplein in Geldermalsen. Naast een kust en keur van marktkraampjes met kunst- en cultuuritems zijn er ook optredens van koren- en dweilorkesten. Kraampje huren kan zolang de voorraad strekt via: jokevanvrouwerff@gmail.com. Tevens is er expositie bij 46 ondernemers in de Kerkstraat, Marktplein, Geldersestraat, Rijksstraatweg, Achter 't Veer, van plaatselijke kunstenaars. Veel van deze werken zijn ook te koop.

Zondag 24 juni wordt de Culturele Week vanaf 14.00 uur afgesloten met een open podium / muziekparade in Schenkerij De Beurs. Tijdens deze middag kan het publiek genieten van diverse verschillende korte acts. De deelnemers variëren zowel in leeftijd als in mate van podiumervaring en dat maakt het open podium niet alleen laagdrempelig, maar zorgt ook voor een zeer geanimeerde middag. Meer info op www.muziekparadegeldermalsen.nl

De tweede culturele week Geldermalsen is een initiatief van Stichting Kunst en Cultuur West Betuwe, bestaande uit voorzitter Joke van Vrouwerff, penningmeester Gerd Buyserd-van Doorslaer en secretaris Karin Janssens.

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/cultureleweekgeldermalsen of 06 20 548482