Bouw De Binnenplaats in De Plantage van start

GELDERMALSEN Maandag 25 januari om 16 uur geeft wethouder Ronald van Meygaarden van gemeente Geldermalsen samen met Van Wanrooij Projectontwikkeling het officiële startsein voor de bouw van De Binnenplaats in De Plantage. Het deelplan bestaat uit 30 gevarieerde rij- en hoekwoningen en 6 twee-onder-een-kapwoningen. Onder toeziend oog van alle kopers en andere belangstellenden verricht wethouder Van Meygaarden maandag een 'magische handeling' op de bouwlocatie om de bouw op feestelijke wijze in te luiden.

In april 2015 startte de verkoop van de 36 woningen. Het bleek snel een enorm succes: al na drie weken tekenden 21 kopers tegelijkertijd voor hun nieuwe woning. Op dit moment is er nog slechts één woning beschikbaar in het plan: een ruime hoekwoning vanaf € 199.000 v.o.n.

,,Dit verkoopsucces bevestigt het beeld van een aantrekkende woningmarkt en een positief consumentenvertrouwen, maar dit is ook een waardering voor de hoge woonkwaliteit van De Plantage en het uitstekende woonklimaat binnen de gehele gemeente Geldermalsen. De uitstekende ligging van Geldermalsen aan de belangrijke snelwegen, de goede treinverbindingen, de vele voorzieningen voor jong en ouder, alsmede de prachtige ligging binnen de Betuwe maken van Geldermalsen een erg prettige woonplaats", aldus Gerard Klomp, projectontwikkelaar van Van Wanrooij Projectontwikkeling.

WONEN IN DE PLANTAGE Vlakbij het centrum van Geldermalsen, maar toch heerlijk ruimtelijk ligt de nieuwe wijk De Plantage. Er komen in de nieuwe wijk op termijn zo'n 1.500 woningen en kavels verdeeld over drie buurten. Ook met de voorzieningen in en rond De Plantage zit het wel goed. De speelplekken voor kinderen gaat de gemeente samen met de bewoners vormgeven. Midden in de wijk komt een Brede School met openbaar en christelijk basisonderwijs, opvang en een peuterspeelzaal. Net buiten De Plantage verrijst het nieuwe Multifunctioneel Centrum met daarin ruimte voor de openbare bibliotheek en een gezondheidscentrum.

Van Wanrooij Projectontwikkeling realiseerde eerder al woningen in deelgebied De Buitenplaats. De woningen in deelplannen Kroon 1 en Kroon 2 zijn al enige tijd opgeleverd en worden naar tevredenheid bewoond. In deelgebied De Bastide gaat Van Wanrooij nu starten met de bouw van de 36 woningen in project De Binnenplaats. En een nieuw project is alweer in voorbereiding: deelplan De Kavels met 10 royale en luxe tweekappers in stijlvolle architectuur. De projectwebsite www.plantage-geldermalsen.nl biedt actuele informatie.