• 112Heuvelrug.nl

Brandweer bij Formido

GELDERMALSEN De brandweer geeft op zaterdag 12 december gratis advies bij Formido Geldermalsen. Doel is om burgers te informeren en te adviseren over wat zij kunnen doen om brand in huis te voorkomen.

Jan Walraven, medewerker brandpreventie van de Brandweer Gelderland-Zuid- vertelt: "De donkere dagen zijn aangebroken en we maken het binnen gezellig. Maar brandgevaar zit in een klein hoekje. Dat je voorzichtig moet zijn met een brandende kaars weten we intussen wel, maar wat te denken van bijvoorbeeld het stekkerblok waarop de feestverlichting is aangesloten?  We sluiten alles maar aan en staan te weinig stil bij de risico's. Daarom vinden wij het ook fijn dat we de klanten van Formido nuttige brandpreventietips kunnen geven. Uit ervaring weten we dat deze tips zorgen voor een veiliger huis en daarom ook op prijs worden gesteld".

In een speciale brandweer preventie stand in de bouwmarkt zijn een aantal preventiemedewerkers van de Veligheidsregio Gelderland-Zuid aanwezig. Klanten kunnen daar terecht voor een gratis advies of preventiecheck. Arjan Kardol is assistent bedrijfsleider van de Formido vestiging en vindt dit een mooi initiatief: "We hebben een uitgebreid assortiment brandpreventie artikelen, van rook- en koolmonoxidemelders tot brandtrappen. Reken maar dat we deze dag extra mooie aanbiedingen in petto hebben".