• Brandweer Geldermalsen

Brandweervrijwilligers in het zonnetje gezet

GELDERMALSEN Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond van brandweer Geldermalsen zijn zaterdag 13 januari alle vrijwilligers in het zonnetje gezet. Het gaat dan om vrijwilligers die 12,5 jaar of langer in dienst zijn of het afgelopen jaar een diploma hebben behaald. Op deze avond werd tevens een terugblik op het afgelopen jaar gedaan.

Brandweer Geldermalsen is afgelopen jaar maar liefst 236 keer gealarmeerd voor diverse branden en hulpverleningen. Er is 14 keer geassisteerd bij een melding waar gereanimeerd moest worden. Maar liefst 7 maal is er met twee tankautospuiten tegelijkertijd hulp geboden bij grotere branden.

Er werd ook stil gestaan bij het feit dat in 2017 vijf oud brandweermensen van groep Geldermalsen zijn overleden.

Waarnemend Burgemeester Jeroen Staatsen en teamleider Ad van Wingerden hebben een aantal vrijwillige brandweerlieden in het zonnetje gezet: Dennis van Acquoy met het behalen van het diploma verkenner gevaarlijke stoffen, Hans de Bruin en Roy Vermeulen met het behalen van het diploma bevelvoerder, Laurens van Oossanen met het diploma brandweerchauffeur zware voertuigen.

Onderscheiden voor 12,5 jaar brandweerdienst zijn René van Zoelen en Anton Heikoop. Jan van Zee, de groepschef van Geldermalsen, is zelfs onderscheiden voor zijn 35-jarige dienstverband.

Niels Middelkoop heeft afscheid van de groep Geldermalsen genomen. Hij is verhuisd naar een andere gemeente en ondertussen aldaar vrijwillig brandweerman geworden.