• Trommelaar bij D'n Bogerd

    Lizzy Koel

Braziliaans carnaval bij D'n Bogerd

GELDERMALSEN Fluviumschool D'n Bogerd heeft het schooljaar afgesloten met een Braziliaans Carnaval voor de hele school. De hele dag door was het samba dansen en muziek maken op Braziliaanse percussie-instrumenten met als klapstuk een uitbundig optreden van alle leerlingen voor ouders en andere belangstellenden.

Daarna begon het pleinfeest. Ondanks de niet-tropische temperaturen is er toch volop genoten van de barbecue, schminken, gekke foto's maken, het luchtkussen, het Sumoworstelen en zelf een smoothie maken. En een ijsje van de ijskar werd ook beslist niet overgeslagen.

D'n Bogerd sluit met het uitbundige feest een schooljaar af waarin een nieuwe weg werd ingeslagen. Het werken in clusters in vijf gelijke lesdagen, waardoor het mogelijk is om de leerlingen in kleine groepen van 15 tot 17 kinderen les te geven. Zo krijgt iedere leerling de aandacht die het verdient en kunnen ze in hun eigen tempo leren. Ook de leerlingen die meer aankunnen. Voor deze leerlingen zijn naast de reguliere lesstof "pluslessen" mogelijk, zoals Spaans, de digitale plusklas en Technieklessen.