• BRIDGET JONES’S BABY 1000e film bij LingeFilm

    Ab Donker Fotografie

Broederliefde, vriendschap en logeren bij LingeFilm

GELDERMALSEN In het laatste filmweekend van januari vertoont LingeFilm drie films, die alle, hoe verschillend ook, zeer de moeite van het kijken waard zijn. 'Hell or High Water' gaat over onvoorwaardelijke broederliefde, 'Perfetti Sconosciuti' over vriendschap en 'Siv gaat logeren' is een hartverwarmende kinderfilm.

Op vrijdagavond 27 januari om 20.30 uur draait de Amerikaanse film 'Hell or High Water', van regisseur David Mackenzie. De film heeft alle kenmerken van een misdaadthriller, maar kent ook elementen van een western. Tegelijk is het ook een sociaal drama: over de uitzichtloosheid van de onderliggende klasse. In het troosteloze achterland van Texas besluiten twee wanhopige broers over te gaan tot bankovervallen. Een inmiddels verouderd en weinig lucratief verdienmodel uit een ver verleden. Ze hopen zo hun kwijnende familieranch te kunnen behouden. Door het klein te houden hopen ze onder de radar van de FBI te blijven. Dat lukt, maar twee ervaren en bijna gepensioneerde Texas Rangers, met een mooie rol van Jeff Bridges, gooien roet in het eten.

'Hell or High Water' is een spannende en onderhoudende film en geschikt voor een breed publiek. Hoewel geweld niet wordt geschuwd, is het zeker geen western met hersenloze vuurgevechten. Vooral de openlijk racistische wijze waarop de rancher zijn assistent benaderd is uitermate humoristisch. De film is door de media bijzonder lovend ontvangen. Een must-see!

Op zaterdag 28 januari en woensdag 1 februari kan het publiek genieten van de Italiaanse film 'Perfetti Sconosciuti' (volmaakte vreemden), van regisseur Paolo Genovese uit 2016. Het onderwerp van deze dramatische komedie is voor elke smartphone-gebruiker (iedereen dus) heel herkenbaar. Bij alles wat we doen, hebben we ons toestel bij de hand en we reageren onmiddellijk op elk inkomend signaal. Zo ook in deze film, waar tijdens een etentje van drie bevriende stellen en een gescheiden zevende disgenoot wordt besloten de toestellen op tafel te leggen en alle inkomende gesprekken (via de speaker) over tafel te laten gaan. Uiteraard zonder dat de bellers daar weet van hebben. Een ogenschijnlijk onschuldig vermaak, maar al snel keert de stemming in het gezelschap ten kwade. Er blijkt meer te verbergen dan werd gedacht, en het toetje wordt dan ook niet in harmonie gehaald.

'Perfetti Sconosciuti' heeft vele prijzen gewonnen, o.a. de Italinaanse Premi David di Donatello voor beste film en beste scenario en de Nastro d'Argento for Best Comedy en de Special Nastro d'Argento.

De maaltijd bij de film van zaterdag is uitverkocht. Bij de film van woensdagavond geldt de actie voordeel-met-je-biebpas: 2e kaartje voor de halve prijs (alleen verkrijgbaar aan de kassa van LingeFilm, indien er nog plaatsen beschikbaar zijn).

Op zondagmiddag 29 januari kunnen kinderen en hun ouders genieten van de hartverwarmende Zweedse kinderfilm 'Siv Gaat Logeren'. Siv is zeven jaar en gaat voor het eerst uit logeren bij haar vriendin Cerisia. En je weet het: als het donker wordt, is alles anders, zeker in een onbekende omgeving. Als Siv midden in de nacht haar vader wil bellen, is ze het briefje met zijn telefoonnummer kwijt. Ook Cerisia is verdwenen. In het geheimzinnige huis wacht achter iedere deur een nieuw avontuur. Gelukkig verschijnen er twee sprekende dassen die Siv door de nacht heen helpen. Over de schouders van regisseurs Catti Edfeld en Lena Hanno lijken Lewis Carroll en Astrid Lindgren goedkeurend te hebben meegekeken. Hun invloed is duidelijk aanwezig in deze plezierige film.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond: 20.30 uur, aanvang woensdagavond: 20.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. Aanvang zondagmiddag: 15.00 uur. Entree € 6,00 / LingeFilm FanPas € 3,50. E-tickets via www.lingefilm.nl