• Circus Nol
  • Corgi

Buddy, Corgi, Circus Noël en free solo bij LingeFilm

GELDERMALSEN LingeFilm vertoont op vrijdag 26 april de bijzondere Oscarwinnende documentaire Buddy. Een portret van zes hulphonden die het leven van hun baasjes draaglijk maken. Vóór deze film een live-demonstratie van de kunde van een hulphond. Op zondag 28 april is Corgi te zien. Het verhaal van Rex, het liefste hondje van de Engelse koningin, die het paleis wordt uitgelokt. Op woensdag 1 mei draait Circus Noël waarin Karo samen met haar vrienden het circus van de ondergang probeert te redden. Ook is er het epos Free Solo over een man die zonder zekering een hoge steile wand wil gaan beklimmen.

Buddy is een ontroerend portret van zes bijzondere honden die zijn opgeleid om hun eigenaars te helpen in een leven dat niet altijd makkelijk is. Het is verbazingwekkend soms hoe deze hulphonden het leven van hun baasjes in positieve zin hebben veranderd.

De animatiefilm Corgi gaat over Rex, de meest geliefde hond van de Engelse koningin. Corgi wordt op zondag 28 april tweemaal vertoond. Om 11.00 uur is de autisme-vriendelijke versie (met na afloop een thee-activiteit) en om 14.30 uur. De bezoekers van de middagshow kunnen voor een Engels kopje thee aanschuiven om 13.30 uur. Eerst gaan ze scones bakken en kopje versieren. Daarna thee drinken uit het versierde kopje met een scone erbij.

Omdat haar ouders willen scheiden loopt Karo weg van huis. In Circus Noël volgen we haar wanneer ze mee reist met haar circusvrienden. Het circus mag meedoen aan een belangrijk festival, maar onderweg gebeuren er rare dingen. Hierdoor zou dit wel eens mis kunnen gaan. De drie vrienden besluiten het circus te redden. Met Tygo Gernandt en Rick Paul van Mulligen. Ook met een superleuke activiteit. Meer info zie lingefilm.nl.

Alex Honnold is een legende in het zogenaamde free-solo klimmen: het bergklimmen zonder touw of enige andere vorm van beveiliging. Op zijn dertigste heeft Alex alle uitdagingen overwonnen, behalve die ene: de beklimming van El Capitan, de legendarische, 900 meter hoge bergwand in het Yosemite National Park. In de documentaire Free Solo volgt zijn vriend en filmmaker Jimmy Chin Alex in de voorbereidingen naar deze laatste grote uitdaging.

Te zien bij LingeFilm, De Pluk,Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Vrijdagavond 20.30 uur. Woensdagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50. KIDS: av-versie zondagochtend 11.00 uur en zondagmiddag 14.30 uur. Woensdagmiddag 14.30 uur. Entree € 6,50 / LingeFilm FanPas € 4,00. E-tickets via www.lingefilm.nl.