• Activiteitenbegeleidster met bewoners

    Rita Boer Rookhuiszen-de Joode

Burendag in De Bloementuin

GELDERMALSEN Tijdens Burendag, zaterdag 23 september, zijn de omwonenden van de in mei geopende kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie 'De Bloementuin' van harte welkom om een kopje koffie met hun nieuwe buren te komen drinken. Tussen 15.00 en 16.30 uur kan iedereen terecht aan de Koningsweg 22 in Geldermalsen.

 

De Bloementuin is uniek voor Geldermalsen en bestaat in feite uit vier woningen, ieder met een eigen voordeur, waarvan er nu twee volledig bewoond zijn. Elke woning bestaat uit acht woon/slaapstudio's met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Hoewel de indeling van de woningen hetzelfde, is hebben de gemeenschappelijke woonkamers ieder een ander accent gekregen. Bewoners richten zelf hun eigen studio in. ,,De meeste bewoners komen uit de buurt of zijn in Geldermalsen komen wonen omdat hun kinderen er wonen. Ze zijn bijna allemaal ouder dan tachtig'', vertelt Annette van Zoelen die als activiteitenbegeleidster verantwoordelijk is voor de dagbesteding van de bewoners. Zij begeleidt ook de vrijwilligers. ,,Er zijn mensen die komen om te wandelen met een van de bewoners of gewoon regelmatig op de koffie komen en een praatje maken. Op elke groep wordt elke avond een verse maaltijd gekookt, ook daarbij schakelen we vrijwilligers in. Wij vinden het belangrijk om de maaltijden zelf en samen met de bewoners te bereiden. Het maakt ook dat er goed gegeten wordt. Verder organiseer ik activiteiten die zoveel mogelijk aansluiten bij de behoeften van de bewoners. De een vindt het leuk om iets samen met anderen te doen, de ander blijft liever op de eigen kamer. Maar iedereen vindt het fijn om bezoek te krijgen, of een keer naar buiten te kunnen gaan om te wandelen.Wij zoeken dan ook nog meer vrijwilligers die het leuk vinden om een bewoner te bezoeken en een leuk contact mee op te bouwen. Wij zoeken ook graag het contact in de wijk, met de school en met de peuterspeelzaal. Vandaar dat we meedoen met Burendag. Wij hebben in mei een open huis gehad, daar zijn al veel mensen uit de buurt geweest, maar nu we al een tijdje draaien, vinden we het leuk om te laten zien hoe het nu gaat. En wie geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk bij De Bloementuin is zaterdag uiteraard ook van harte welkom.'' De koffie met wat lekkers staan dan klaar.

 

Voor aanmelden en/of meer informatie over vrijwilligerswerk: neem contact op met Annette van Zoelen, 0345-470280, avanzoelen@stmr.nl