• Tiel, 07 december 2015
    Lichtjesactie ziekenhuis Tiel van start
    Onder het motto 'verlicht het leven van onze kankerpatiënten' is ziekenhuis Rivierenland in Tiel maandag gestart met de lichtjesactie. In de snavelvis, de winnende corsowagen van Buren dit jaar, hangen 17.000 lichtjes. Voor vijf euro kan een lichtje worden gekocht. De jaarlijkse actie is een initiatief van Stichting Vrienden van het ziekenhuis. Het geld komt ten goede aan patiënten. Ditmaal wordt gedacht aan hoofdkoelers, die haaruitval na chemo's beperken en handkoelers die het pijnlijk afbreken van nagels voorkomen. Verder liet Fred Foeken, de drijvende kracht van de actie, weten dat een massagestoel op het wensenlijstje staat. Daarnaast wordt het geld besteed aan begeleidingstrajecten bij prostaatkanker en fleece omslagdoeken voor vrouwen met borstkanker.
    Corsoclub Buren doneerde bij de start 500 euro. Daarnaast zijn er tal van andere initiatieven, die de lichtjesactie ten goede komen. De actie loopt tot en met 31 maart 2016.
    De eerste bijdrag

    Foto Jan Bouwhuis

Burense corsowagen verlicht leven kankerpatiënten

BUREN Onder het motto 'verlicht het leven van onze kankerpatiënten' is ziekenhuis Rivierenland in Tiel maandag gestart met de lichtjesactie. In de snavelvis, de winnende corsowagen van Buren, hangen 17.000 lichtjes. Voor vijf euro kan een lichtje worden gekocht. De jaarlijkse actie is een initiatief van Stichting Vrienden van het ziekenhuis. Het geld komt ten goede aan kankerpatiënten. Ditmaal wordt onder meer gedacht aan hoofdkoelers, die haaruitval na chemo's beperken. Verder liet Fred Foeken, de drijvende kracht van de actie, weten dat een massagestoel op het wensenlijstje staat. Daarnaast wordt het geld besteed aan begeleidingstrajecten bij prostaatkanker en fleece omslagdoeken voor vrouwen met borstkanker.

Corsoclub Buren doneerde bij de start 500 euro. De cheque werd overhandigd door voorzitter Ayse van den Berg van de corsoclub. De actie loopt tot en met 31 maart 2016.