• Gemeente Geldermalsen

Burgemeester en wethouder passen voor alcohol

GELDERMALSEN Op 1 maart gaat de campagne IkPas van start: 30 of 40 dagen geen alcohol drinken. Burgemeester Miranda de Vries en wethouder Niko Wiendels gaan de uitdaging aan en blijven een ruime maand van de alcohol af.

Een periode geen alcohol drinken heeft positieve effecten op lichaam en geest. Burgemeester de Vries: ,,Het is gezond om af en toe een maand alcohol te laten staan en ik vind het interessant om te zien en te merken wat het met je lichaam doet." Wethouder Wiendels vult aan: ,,Het is belangrijk dat jij voor alcohol kiest, en niet andersom. De kwaliteit van je leven wordt er niet minder om, maar lijf en geest voelen zich wel beter."

Landelijke campagne

IkPas is een beweging in Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Het is vooral een persoonlijke uitdaging. Ben jij je bewust van de hoeveelheid glazen alcohol die je dagelijks of wekelijks drinkt? Misschien is het wel onbewust een dagelijks patroon geworden om meerdere glazen alcohol te drinken. Door mee te doen aan de IkPas-campagne raken deelnemers bewust van vastgeroeste patronen. Ook merken veel deelnemers positieve lichamelijke effecten, ze voelen zich fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid.

De 40 dagen actie loopt traditioneel van Aswoensdag tot en met Palmzondag, tijdens de traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Dit jaar is dat van woensdag 1 maart tot en met zondag 9 april. De 30 dagen actie beslaat bijna een maand en begint altijd op 1 maart, de start valt in 2017 dus samen met de start van de 40 dagen actie. De laatste dag is dan donderdag 30 maart.

Aanmelden kan op www.ikpas.nl. Kiezen kan voor 30 of 40 dagen zonder alcohol. Voor de regio Gelderland Zuid zijn GGD Gelderland Zuid en IrisZorg betrokken bij de campagne.