• ROV Oost-Nederland

Campagneteam 'Rijden onder invloed' zaterdag in Beesd

BEESD Het campagneteam 'Rijden onder invloed' is zaterdag 26 november van 22.00 tot 06.00 uur aanwezig bij Club Rodenburg in Beesd. Automobilisten die bij aankomst beloven dat zij geen alcohol gaan drinken of drugs gaan gebruiken, krijgen een polsbandje. Na afloop van het evenement worden deze automobilisten gevraagd of ze vrijwillig een alcohol- en drugstest willen laten afnemen. Als uit de test blijkt dat de automobilist geen drugs en/of alcohol heeft gebruikt, ontvangen zij een presentje. Voor automobilisten met een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed wordt een alternatieve vervoersmogelijkheid gezocht.

Het team gaat de komende jaren op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op locaties waar de doelgroepen zich bevinden, zoals festivals en evenementen, (rij)scholen en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

De campagne is een initiatief van het ROV Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen zij de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten ons daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers.