• Lek en Linge

Carel Konings nieuwe directeur-bestuurder Lek en Linge

CULEMBORG Per 1 februari 2019 gaat Joost van Rijn, directeur-bestuurder van openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge, met pensioen.  De Raad van Toezicht heeft in Carel Konings een geschikte opvolger gevonden. Konings start op 1 februari 2019 op Lek en Linge.

Carel Konings is in 1958 geboren in Haaksbergen en verhuisde voor zijn studie (lerarenopleiding aardrijkskunde-economie) op zijn 18e naar Groningen. Daarna heeft hij nog sociale geografie gestudeerd en combineerde deze studie met een baan als docent economische vakken in het (kort) middelbare beroepsonderwijs.

Hierna werkte Konings in Amsterdam in de zakelijke dienstverlening. Bijna twintig jaar heeft hij bij een werving- en selectiebureau gewerkt, waarvan de laatste 8 jaar in een eindverantwoordelijke positie. Vanaf 2008 werkt hij in de onderwijssector. De eerste 5 jaar als partner bij een onderwijsadviesbureau en sinds 2013 als rector van het Amadeus Lyceum in Vleuten.

Ruim vijfentwintig jaar woont Carel Konings, met zijn gezin, in Culemborg. Met veel plezier werkt hij in het onderwijs; de sector van grote maatschappelijke relevantie. Hij voelt zich bevoorrecht dat hij mag gaan bijdragen aan de blijvende ontwikkeling van Lek en Linge. Op de naderende kennismaking en samenwerking verheugt hij zich enorm.