• Bibliotheek Geldermalsen

Carlijn van Soelen voorleeskampioen regio Geldermalsen

GELDERMALSEN Op 22 februari kwamen zeven voorleeskampioenen uit de regio in Bibliotheek Geldermalsen bijeen voor de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Carlijn van Soelen van de Lokhorstschool uit Deil tot kampioen in deze regio.

De 11-jarige Carlijn las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek Villa Fien van Janneke Schotveld. De in totaal zeven kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in Bibliotheek Geldermalsen voor de titel van regiokampioen.

Met haar winst heeft Carlijn zich geplaatst voor de halve finale, op zaterdag 11 maart in de Bibliotheek Wijchen. De voorleeswedstrijd begint ieder jaar op de basisscholen en vindt plaats vóór 1 december. In de periode januari tot half maart vindt op een locatie in de buurt de eerste vervolgronde plaats. Bibliotheek Rivierenland organiseert elk jaar zes regionale kwartfinales, waarin de schoolkampioenen van Rivierenland strijden voor een plek in de provinciale finale.

Na de regionale ronde volgt nog een provinciale ronde, die de Gelderse kampioen oplevert voor de landelijke finale. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2017 vindt plaats op woensdag 17 mei in de Schouwburg in Amstelveen. De 12 provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek. Foto's van de kwartfinales zijn te bewonderen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland, voor meer informatie zie www.bibliotheekrivierenland.nl.