• Cascoland’s Lab&Keuken
  • Cascoland’s Lab&Keuken
  • Cascoland’s Lab&Keuken
  • Cascoland’s Lab&Keuken

Cascoland's Lab&Keuken op Fort bij Asperen

ASPEREN Cascoland's Lab&Keuken is een cultureel kook&eet-evenement dat plaats vindt op Fort bij Asperen op zondag 26 mei en waarbij wetenschappers, boeren, chef-koks, creatieven én publiek aanschuiven aan de keukentafel om samen te koken en te eten en kennis uit te wisselen over de impact van eten op onze omgeving.

Tijdens de Lab&Keuken wordt gezamenlijk gekookt en geproefd van lokale producten terwijl er wordt gepraat over mogelijkheden en uitdagingen voor duurzame voedselproductie. Verwacht geen lezing, maar een informeel gesprek waar iedereen aan deel kan nemen.

Voorafgaand aan de Lab&Keuken op 26 mei bivakkeert Cascoland drie weken bij het fort en organiseert drie kook&eet workshops en proeverijen op verschillende locaties in de omgeving. In deze onderzoeksperiode gaat het team op zoek naar lokale ingrediënten, koks en boeren en telers met vernieuwende ideeën en manieren van werken. Door deze mensen uit te nodigen aan de keukentafel met wetenschappers en creatieven kan kennis worden gedeeld en ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën.

Op donderdag 9 mei zijn ze van start gegaan met een eerste workshop en proeverij bij het dorpshuis in Asperen. Hierbij werkten ze samen met Renate Kleijn-Brouwer van de Kruidenbrouwerij uit Asperen die kruiden en eetbare bloemen leverde. Daarvan maakten ze een compote van Japanse duizendknoop en rabarber, tempura van brandnetel en duizendblad en een pesto van daslookbloemen.

Op donderdag 16 en 23 mei houdt Cascoland nog twee workshops en proeverijen in de omgeving van Fort bij Asperen. Tijdens deze proeverijen is iedereen welkom om lokale producten te proeven, mee te denken en ervaringen en kennis te delen.

Info: info@cascoland.com of 06-52606667 (Fiona de Bell). Cascoland Lab&Keuken is onderdeel van de tentoonstelling Per Asperen Ad Astra die vanaf 26 mei tot 22 september te bezoeken op Fort bij Asperen, Langendijk 60, Acquoy, www.fortbijasperen.nl