• Fred Temminck en Linda van Willigen met Ivonne en Ariët Noordam.

    ChristenUnie West Betuwe
  • ChristenUnie West Betuwe

ChristenUnie deelt label 'origineel Gelders streek product' uit

HELLOUW Linda van Willigen en Fred Temminck hebben bij zuivelboerderij Noordam aan de Meikampgraaf in Hellouw een nieuw label uitgereikt. Het is een sticker die de herkenbaarheid van streekproducten moet vergroten. Nadat zij symbolisch de regionale producten in de winkel van een sticker hadden voorzien, kregen zij een rondleiding door het bedrijf.

Zuivelboerderij Noordam is een melkveebedrijf met een complete kaasmakerij. De broers Noordam en hun echtgenotes runnen het bedrijf. Vrijwel alle melk verwerken zij op het eigen bedrijf en dat levert hoogwaardige en mooie streekproducten op die in de eigen winkel verkocht worden. Het hoofdproduct is kaas en verder karnemelk, roomboter, diversen soorten yoghurt, vla, slagroom en advocaat.

Het label met de tekst "origineel Gelders streek product" werd eerder gelanceerd door minister Carola Schouten en Dirk Vreugdenhil, lijsttrekker van de ChristenUnie fractie van Provinciale Staten in Gelderland. ,,Op deze manier kunnen we zien wat voor mooie producten er allemaal gemaakt worden in onze regio. En dit is een hele mooie manier om de waardering voor de boer en het voedsel te vergroten. Wij vinden het belangrijk dat onze boeren in het zonnetje worden gezet, want zij zijn degenen die zorgen voor deze prachtige hoogwaardige levensmiddelen", gaf Linda van Willigen aan. ,,Daarbij houden boeren ook het landschap in stand en die waardering voor de boer, daar willen wij graag aan meewerken."

De ChristenUnie ziet het ook als een middel om de afstand tussen de consument en de producent te verkleinen. Streekproducten zouden ook meer in de lokale supermarkt te koop moeten zijn. Fred Temminck en Linda van Willigen zijn raadslid voor de ChristenUnie in gemeente West Betuwe. Laatstgenoemde staat ook op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor Provinciale Staten.