The Christmas Carols

GELDERMALSEN Op zaterdag 17 december brengt Toneelgroep T-jater in het centrum van Geldermalsen de kerstsfeer tot leven. Vanaf 19:30 uur speelt de groep op het marktplein de voorstelling: 'The Christmas Carols'. Deze sfeervolle kerstvoorstelling is in 2015 voor het eerst opgevoerd. Toen was de opzet nog klein, maar dit jaar pakt Toneelgroep T-jater uit met een spetterende voorstelling die bestaat uit vijf korte theaterstukken en sfeervolle kerstliedjes.

De acteurs vinden hun podium op de muur tussen het marktplein en het terras van Le Mélangeur, het koor vindt beschutting onder de overkapping bij Le Mélangeur en het publiek mag plaatsnemen op het terras.

Een verteller neemt het publiek mee, via een geheel nieuw kerstverhaal, naar de setting van een aantal klassieke kerststukken, waaronder 'Het meisje met de zwavelstokjes' en het bijbelse kerstverhaal. Daartussendoor zingt Popkoor Blossom uit Beusichem hun swingende en stemmige (moderne) kerstliedjes. Het tot in de puntjes verzorgde licht en geluid maken de show compleet.

Omdat het een buitenvoorstelling betreft, vraagt Toneelgroep T-jater of het publiek zich warm wil aankleden en een fleecedeken voor extra warmte wil meenemen. Wanneer het erg slecht weer is, zal de voorstelling plaatsvinden in de binnenruimte van Le Mélangeur. Na afloop is iedereen welkom om na te praten, ook met de acteurs en zangers, onder het genot van een hapje en drankje.

De voorstelling duurt ongeveer een uur en is gratis toegankelijk voor iedereen die de aanloop naar de kerstdagen samen met Toneelgroep T-jater en Popkoor Blossom wil vieren.

Dinie van Oort heeft de theaterstukken en de kerstvertelling geschreven en de productie en regie verzorgd.