• Photo Credit: Jay Maidment
  • Cold war

Cold War en Mary Poppins Returns bij LingeFilm

GELDERMALSEN Het Poolse liefdesdrama Cold war dat in stijlvol zwartwit gefilmd is, draait vrijdag 15 februari om 20.30 uur en woensdag 20 februari om 20.00 uur. Op zaterdag 16 februari om 20.30 uur en zondag 17 februari om 20.00 uur wordt de compleet nieuwe feelgood musicalfilm Mary Poppins Returns vertoond.

Het meeslepende liefdesverhaal Cold War, verfilmd door de gelauwerd Poolse regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski, speelt zich af in het naoorlogse Polen, ten tijde van de Koude Oorlog. De muzikant Wiktor, op zoek naar jonge artiesten voor zijn op te richten folklore-ensemble valt als een blok voor de jonge zangeres Zula. Aantrekken en afstoten is de felle dynamiek waarbinnen hun relatie zich afspeelt. Het verhaal van een onmogelijke liefde in een onmogelijk tijd wordt verteld in oogstrelende beelden, met schitterend authentieke muziek en sublieme hoofdrolspelers.

De film Mary Poppins uit 1964, waarin de nanny van de kinderen Banks onweerstaanbaar gespeeld werd door Julie Andrews, zit bij veel mensen nog in hun herinnering. Zij komt de film per paraplu binnenvliegen en verdwijnt er met hetzelfde vervoermiddel ook weer uit. Destijds was de film met een onuitspreekbare songtitel een groot succes. Nu, meer dan 50 jaar later, is Mary Poppins terug in een compleet nieuwe musicalfilm, waarvan LingeFilm de Nederlands gesproken versie vertoont. Een feest der herkenning, of misschien ook niet, is deze nostalgische musicalfilm, die vooral tot zijn recht komt in dit donkere jaargetijde. Leuk om met de hele familie te gaan zien.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur, woensdagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50.