• Lowdown

Coverband Lowdown in Schenkerij de Beurs

GELDERMALSEN Een nieuwe bezetting, een nieuwe naam, maar als vanouds lekker in het gehoor. Onder de nieuwe naam Lowdown speelt vrijdagavond 16 maart de voormalige Band@22 in Cultureel Café Geldermalsen. Plaats is Schenkerij de Beurs, Marktplein 14 in Geldermalsen. Toegang is gratis. Aanvang 20.30 uur.

Nieuw bezetting, vanouds geluid. De bandleden Erik Megens(drums), Jos van Opijnen(basgitaar), Hans Drevel(keyboards) en Martin d'Hollosy (gitaar) speelden jaren met plezier in de formatie Band@22. Lowdown is het vervolg op dit gezelschap, met toevoeging van Chris van Velzen voor zang. ¡®TwentieToe¡¯ bestaat niet meer, maar Lowdown des te meer.

Als zanger Chris van Velzen toetreedt in de club na het vertrek van Ruud Driedonks is tijd voor een nieuwe naam. Band@22 was gebaseerd op de oefenlocatie TwentieToe in Tiel. Door de opening van het cultuur centrum Zinder was 22 niet meer. De nieuwe bandnaam Lowdown is spontaan geboren met een Chinese kwinkslag. Officieel wordt de tweede letter O gespeld met Chinese karakter wat staat voor 'tof, cool'. En dat heeft alles te maken met de muziek van de band. Ze spelen alles wat lekker in gehoor ligt en vooral wat ze zelf leuk vinden. Blues, ballads en veel origineel, oud werk.

Info: facebook.com/CultureelCafeGeldermalsen/