• The Rider
  • Redbad
  • Redbad

Cowboydrama, heldenepos en kinderanimatie bij LingeFilm

GELDERMALSEN LingeFilm vertoont vrijdagavond 26 oktober het cowboydrama The Rider. Het is het tragische verhaal van een jong rodeotalent die na een val van zijn paard lichamelijk gewond raakt. Op zaterdagavond 27 oktober het epos van de Friese koning Redbad die in zijn strijd tegen heidendom en christendom tussen wal en schip dreigt te vallen. Zondag 28 oktober is Het Ongelooflijke Verhaal Van De Mega Grote Peer te zien en LingeFilm organiseert een KIDS-activiteit.

Brady Jandreau speelt zichzelf als begaafd rodeorijder in The Rider van de Amerikaans-Chinese Chloé Zhao. Hij valt van zijn paard en raakt daarbij ernstig gewond en arbeidsongeschikt. In paardenstaat Zuid-Dakota leidt dit bijna onvermijdelijk tot een existentiële crisis. De tragische held gaat op zoek naar een nieuwe identiteit. De kijker volgt Brady in zijn zoektocht naar wat het betekent man te zijn in het hart van Amerika. Prachtig gefilmd in het Pine Ridge Indian Reservation.

De makers van Michiel de Ruyter overdonderen de kijker met het episch spektakel Redbad. Rond het jaar 700 moet deze Friese koning weerstand bieden aan het oprukkend christendom onder aanvoering van Willibrordus en de tragisch eindigende Bonifatius. Een monsterverbond met de Vikingen wordt gesmeed om samen met hen weerstand te bieden aan de Franken. Een eigenzinnige kijk op onze vroege geschiedenis in een oogverblindend en oorverdovend spektakel.

In de Deense kinderanimatie (met Nederlandse stemmen) Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer leven het olifantje Sebastiaan en Micho de kat heerlijk in het havenstadje Solby. Maar alles verandert als ze in zee een fles vinden met daarin een boodschap van de burgemeester die wordt vermist. Ze gaan op zoek naar hem en beleven daarbij de wildste avonturen: niet alleen met zeemonsters en -rovers, maar ook met een mega grote peer. Met KIDS-activiteit. Kom 13.30 uur naar de Pluk om een fles te versieren. Flessenpost versturen is spannend en leuk. Bij de autismevriendelijke voorstelling is de activiteit na de film.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur. Entree € 8 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl

KIDS: zondag om 11.00 uur (autismevriendelijk) en 14.30 uur. Met vanaf 13.30 uur een activiteit in het Grand Café van de Pluk. Bij de autismevriendelijke film is deze activiteit na de film. Entree € 6,50 / LingeFilm FanPas € 4. E-tickets via www.lingefilm.nl.