• Vrienden van Ravestein

Crowdfundingsactie voor Vrienden van Ravestein

GELDERMALSEN De Stichting Vrienden van Ravestein wil een iconische gele praatpaal plaatsen in de nieuwe belevingsruimte van Zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen, die dienst zal doen als interactieve belevingspaal. De praatpaal is door zijn vorm en kleur herkenbaar, ludiek, duurzaam en motiverend en maakt mensen nieuwsgierig. Op de omgebouwde praatpaal zijn films en foto's te bekijken. De belevingspaal is verkrijgbaar bij Embedded Fitness. Om de aankoop rond te krijgen, heeft de Stichting Vrienden van Ravestein een budget van 5.000 euro nodig.

Ecoleon, het bedrijf dat de praatpalen heeft verwijderd en laat ombouwen tot nieuwe producten, omarmt dit idee van harte en is daarom een speciale crowdfunding gestart om de aanschaf van de belevingspaal voor Ravenstein mogelijk te maken. Bij iedere aanschaf van een Autolaad-praatpaal of een Fietslaad-praatpaal doneert Ecoleon €250,00 aan de Stichting Vrienden van Ravestein. Deze actie is alleen geldig voor aankopen door klanten uit de gemeente West Betuwe en in de periode van 1 oktober tot en met 31 december. De autolaad-praatpaal en Fiets-laadpraatpaal zijn te bestellen via www.koopeenpraatpaal.nl Info: info@ecoleon.nl, 0345-820391.

De praatpaal was jarenlang een icoon voor pechhulp langs de weg, maar heeft met de komst van de mobiele telefonie definitief het veld moeten ruimen. Ecoleon kreeg van Rijkswaterstaat de opdracht om vanaf 1 juli 2017 alle praatpalen in Nederland te verwijderen en op zoek te gaan naar een nieuwe, duurzame, bestemming voor het gele icoon. Er is bewust gekozen om de praatpalen niet te vernietigen of te recyclen, maar een nieuw leven te geven, dichtbij de oorspronkelijke vorm.