• Kalio

    Sijmen Hendriks
  • Jeroen & Bernadette

    Hester Blankestijn

Cubaanse dans en wereldmuziek bij Cultureel Café Geldermalsen (video)

GELDERMALSEN Cultureel Café Geldermalsen heeft een swingend weekend voor de boeg. Op vrijdagavond 11 december is er vanaf 20.00 uur een Cubaanse dansuitvoering. Op zondagmiddag 13 december is het om 15.00 uur weer tijd voor de wereldmuziekmiddag. Dan komt de folkband Kalio Gayo naar Geldermalsen. Beide optredens vinden plaats in Le Mélangeur aan het Marktplein 16 in Geldermalsen. Entree is gratis.

Cubaanse dans

Op vrijdagavond 11 december voeren Jeroen Lammertink uit Zaltbommel en Bernadette Besselink uit 's-Hertogenbosch hun programma 'Danza Cubana' uit. Dit bestaat uit tien Cubaanse dansen, zoals de salsa, de son en de rumba. Zij geven hierbij ook uitleg over de achtergrond van deze dansen. De Cubaanse dansen hebben een sterke verbinding met de Cubaanse cultuur en de bevolking en zijn beïnvloed door diverse Afrikaanse en Europese dansen en klassiek ballet. Jeroen en Bernadette dansen al 2,5 jaar samen, zij hebben regelmatig optredens op Latijns-Amerikaanse feesten. Zij kennen elkaar van de bekende Cubaanse dansschool Cuba Ten in 's-Hertogenbosch. Het is de eerste keer dat zij dit hele programma achter elkaar uitvoeren; een primeur voor Cultureel Café Geldermalsen. Het optreden begint om 20.00 uur. Entree is gratis.

Wereldmuziek: folk met Kalio Gayo

Kalio Gayo is een Utrechtse folkband. Zij combineren folk met ska, punk en een vleugje reggae. Gitaar, drums, contrabas en intense accordeons gaan hierbij samen met heldere aanstekelijke zang. De bezetting van Kalio Gayo: Renske Das: leadzang, accordeon, melodica, Anja Pleit: gitaar, zang, banjo, Sijmen Hendriks: elektrische contrabas, Joost Bos: drums, sampler. Zij treden regelmatig op in eigen land, zoals op Lowlands en Oeral, maar ook op internationale festivals. Op de website www.kaliogayo.nl staan foto's en muziekfragmenten van hun shows.

Het optreden op zondagmiddag 13 december start om 15.00 uur en duurt tot ca. 17.00 uur. Entree is gratis. In de pauze wordt met de hoed rondgegaan, zodat iedereen een bijdrage kan leveren.

Meer informatie over de activiteiten van Cultureel Café Geldermalsen is te vinden op www.cultureelcafegeldermalsen.nl.