• Pippin
  • Ab Donker

Cultureel weekend met Sweet Blossom en Jeugdcircus Pippin

Het wordt een druk cultureel weekend bij Cultureel Café Geldermalsen. Op vrijdagavond 23 juni speelt Sweet Blossom Orchestra vanaf 20.00 uur en op zaterdagmiddag 24 juni verzorgt jeugdcircus Pippin om 14.00 uur een spetterend optreden. Locatie is Schenkerij De Beurs, Marktplein 16 in Geldermalsen. Entree is zoals altijd gratis.

De bigband Sweet Blossom Orchestra bestaat uit enthousiaste musici uit Geldermalsen en omstreken. Het is een bigband met een traditionele bezetting. De ritmesectie bestaat uit drums, stringbas, gitaar en piano. Deze sectie begeleidt de drie blazersgroepen: de saxofoonsectie, de trompetsectie en de trombonesectie. Nadat Teunis de Wit vorig jaar is gestopt als muzikaal leider, heeft Sweet Blossom Orchestra een doorstart gemaakt. De bigband staat nu onder de muzikale leiding van Sylvie de Lyon en er is een groot aantal nieuwe muzikanten gestart. Zangeres van de band is Mirjam Dragstra uit Culemborg.

Hoewel Sweet Blossom alleen uit amateurmusici bestaat, staat de band garant voor een avond professionele en swingende muziek. Het repertoire bestaat met name uit swingmuziek uit de jaren veertig en vijftig jaren van componisten zoals Ellington, Basie en Miller. Maar de band maakt ook uitstapjes richting andere muziekstijlen. Tijdens de bossanova's en samba's staat het publiek regelmatig op de dansvloer.

CIRCUS PIPPIN Jeugdcircus Pippin is een circustheatergroep uit Geldermalsen. Kinderen en jongeren kunnen hier zowel circusvaardigheden als presentatie- en theatertechnieken leren. De circusvaardigheden die aan bod komen, zijn onder meer: acrobatiek, ballopen, éénwieleren, diabolo, jongleren, trapeze, vuurshow en 'tissue'. Tijdens het optreden in De Beurs zullen zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur diverse spannende en mooie acts vertoond worden.

Kijk voor meer informatie over het programma van Cultureel Café Geldermalsen op: www.cultureelcafegeldermalsen.nl