Culturele radiotalkshow met live muziek

GELDERMALSEN Vrijdagavond 25 maart vindt de maandelijkse culturele radiotalkshow van Cultureel Café Geldermalsen weer plaats. In deze radiotalkshow van RTV Betuwe komen mensen aan het woord vanuit verschillende culturele disciplines en uit de lokale actualiteit uit de regio. Ook is er live muziek en een gesproken column. Locatie is Le Mélangeur, Marktplein 16 in Geldermalsen. Aanvang is 20.00 uur en entree is zoals altijd gratis.

Op vrijdagavond 25 maart zitten vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur presentatoren Ron van Leeuwen en Ellen Beringen klaar in Le Mélangeur om hun gasten te ontvangen, waaronder:

Robert Baars. Hij is regisseur bij theaternetwerk Surpluus waar op dit moment volop gewerkt wordt aan de voorstelling 'Welkom in het bos'. Dit toneelstuk, geschreven door Alex van Warmerdam, wordt in april opgevoerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Baars vertelt over het stuk, de keuze voor dit stuk en het maakproces.

Marty Krielen. Hij is een creatieve duizendpoot. Hij speelt in films, maar maakt zelf ook clips, vaak met een humoristische (onder)toon. Marty schildert hiernaast met bijzondere materialen: bijenwas en een strijkbout als gereedschap.

Eelco Schuurman heeft in Buurmalsen het bedrijf Arbody. Hij adviseert bedrijven en mensen op het gebied van houding en beweging met als doel fysieke klachten op de werkvloer te voorkomen. Daarnaast geeft Schuurman leefstijltrainingen.

Cor van Toorn. Hij is recent teruggekeerd uit Sri Lanka, waar hij twee maanden als vrijwilliger heeft gewerkt.

Column en live muziek van Buurmalsens Saxofoonkwartet

Vaste onderdelen van de talkshow zijn de column en live muziek. Hans Beringen draagt zijn maandelijkse column voor, die deze keer de titel heeft 'Vluchten kan niet meer'.

De muziek deze maand wordt verzorgd door het Buurmalsens Saxofoonkwartet met onder andere Joke van Vrouwerff. Het Buurmalsens Saxofoonkwartet bestaat sinds 1991 en heeft een indrukwekkende staat van dienst. Zij hebben onder andere opgetreden tijdens kerkdiensten, openingen, in de Domtoren te Utrecht en bij Buren bij Kaarslicht.

De radioshow wordt opgenomen en een week later, op donderdag 31 maart, uitgezonden tijdens de radio-uitzending van Betuwe Centraal, te beluisteren van 20.00 tot 22.00 uur bij RTV Betuwe.