Culturele radiotalkshow met live muziek

GELDERMALSEN De maandelijkse culturele radiotalkshow van Cultureel Café Geldermalsen vindt vrijdag 29 april weer plaats. In deze radiotalkshow van RTV Betuwe komen mensen aan het woord vanuit verschillende culturele disciplines en uit de lokale actualiteit uit de regio. Ook is er live muziek en een gesproken column. Locatie is Le Mélangeur, Marktplein 16 in Geldermalsen. Aanvang is 20.00 uur en entree is zoals altijd gratis.

Op vrijdagavond 29 april zitten vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur presentatoren Ron van Leeuwen en Ellen Beringen klaar in Le Mélangeur om hun gasten te ontvangen, waaronder:

Larisse. Zij is een culinaire duizendpoot met een bijzonder missie. In het RTV Betuwe kookprogramma 'Lekker Eten!' bereidt Larisse pure recepten met verse ingrediënten. Zij is productontwikkelaar, schrijft kookboeken, geeft lezingen en kookworkshops doet dit vanuit de missie dat iedereen grenzeloos moet kunnen genieten van eten, ook wanneer je (bijna) niets mag.

Klaske Bakker is auteur van 'Blauwe Tongen' een verhalenbundel over de vreemde wendingen die de liefde kan nemen wanneer onverwachte situaties de overhand nemen. Klaske Bakker (1960) startte in 2008 vanuit passie met een schrijfopleiding en deed succesvol mee aan schrijfwedstrijden. Diverse verhalen van de schrijfster werden gepubliceerd in verhalenbundels. 'Blauwe tongen' is haar debuut. Zij zal ook voordragen uit dit boek.

Hans Beringen. Op zondag 19 juni 2016 zal de derde editie van Ode aan de Linge plaatsvinden. Amateur- en professionele kunstenaars zullen laten zien hoe kunst tot stand komt. Veel kunstdisciplines zoals beeldende kunst, dans, literatuur, muziek, performance zullen vertegenwoordigd zijn. Als locatie is wederom gekozen voor het Lingepark in Geldermalsen. De doelstelling van Ode aan de Linge is om publiek, kunstenaars, kunst en natuur bij elkaar te brengen. Hans Beringen kijkt als deelnemend kunstenaar en 'Ode aan de Lingenaar' van het eerste uur vooruit naar de komende editie.

Column en live muziek van popkoor Blossom

Vaste onderdelen van de talkshow zijn de column en live muziek. Hans Beringen draagt zijn maandelijkse column voor, die deze keer de titel 'De Brillenman' heeft.

De muziek deze maand wordt verzorgd door popkoor Blossom uit Beusichem. Dit popkoor is maar liefst vijftig leden sterk. Zij hebben een uitgebreid repertoire uit de jaren zestig tot heden, samengesteld uit meerdere stempartijen. Songs van Adele, The Doobie Brothers, Ilse de Lange, Metallica, Lady Gaga, Scissor Sisters, Bon Jovi, Queen, en vele anderen behoren tot het huidige repertoire. Sinds 15 augustus 2015 staat het koor onder leiding van Rinette van den Bergh.

De radioshow wordt opgenomen en een week later, op donderdag 5 mei, uitgezonden tijdens de radio-uitzending van Betuwe Centraal, te beluisteren van 20.00 tot 22.00 uur bij RTV Betuwe.