Culturele radiotalkshow met live muziek

GELDERMALSEN Vrijdagavond 29 januari vindt de maandelijkse culturele radiotalkshow van Cultureel Café Geldermalsen weer plaats. In deze radiotalkshow van RTV Betuwe komen mensen uit de regio vanuit verschillende culturele disciplines en uit de lokale actualiteit aan het woord. Ook is er live muziek en een gesproken column. Locatie is Le Mélangeur, Marktplein 16 in Geldermalsen. Aanvang is 20.00 uur en entree is zoals altijd gratis.

Op vrijdagavond 29 januari zitten vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur presentatoren Ron van Leeuwen en zijn nieuwe mede-presentator Ellen Beringen klaar in Le Mélangeur om hun gasten te ontvangen, waaronder:

Peter van der Veer is met zijn Vanderveer Designers, het bekende ontwerpproductbureau uit Geldermalsen, uitgeroepen tot onderneming van 2015. Zij ontwerpen allerlei zaken die je in het dagelijks leven tegenkomt zoals kinderfietszitjes, bus interieurs etc.

Sophie van Hogendorp. Zij draagt het stokje als presentator per 1 januari over aan Ellen Beringen. Jarenlang heeft zij de radiotalkshow mee gepresenteerd, en zij blikt terug op deze leuke tijd.

Gabrielle van der Weide. Zij is de nieuwe voorzitter van 'Gastvrij Geldermalsen', de winkeliersvereniging van Geldermalsen. Wat kan het winkelend publiek verwachten van deze vereniging?

Acteur Freek Commandeur vertelt over zijn leven en werk. Al op jonge leeftijd begon hij met acteren. Sinds die tijd heeft hij in veel verschillende films en theatervoorstellingen gespeeld. Naast zijn werkzaamheden als acteur, is hij ook actief als filmmaker en werkt achter de schermen bij film- en theaterproducties. Binnen zijn bedrijf combineert hij bovendien zijn filmwerkzaamheden met zijn expertise op het pedagogische vlak.

COLUMN EN LIVE MUZIEK Vaste onderdelen van de talkshow zijn de column en live muziek. Hans Beringen draagt zijn maandelijkse column voor. Roelof Krijgsman is de maandartiest van januari. Hij woont in Geldermalsen, is architect en combineert dat met muziek. Kruis 11 is de naam van zijn praktijk voor architectuur en muziek. Hij heeft onder andere gewerkt bij UNstudio, Benthem Crouwel architecten en EGM architecten. Hij speelt hiernaast gitaar, piano en accordeon en geeft ook muziekles.

Voor degenen die er vrijdag niet bij kunnen zijn: de show wordt opgenomen en een week later, op donderdag 4 februari, uitgezonden tijdens de radio-uitzending van Betuwe Centraal, te beluisteren van 20.00 tot 22.00 uur bij RTV Betuwe.