Culturele radiotalkshow met live muziek

GELDERMALSEN Vrijdagavond 26 februari vindt de maandelijkse culturele radiotalkshow van Cultureel Café Geldermalsen weer plaats. In deze radiotalkshow van RTV Betuwe komen mensen aan het woord vanuit verschillende culturele disciplines en uit de lokale actualiteit uit de regio. Ook is er live muziek en een gesproken column. Locatie is Le Mélangeur, Marktplein 16 in Geldermalsen. Aanvang is 20.00 uur en entree is zoals altijd gratis.

Op vrijdagavond 26 februari zitten vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur presentatoren Ron van Leeuwen en Ellen Beringen klaar in Le Mélangeur om hun gasten te ontvangen, waaronder:

Mandy Jones van The Art Room. Zij is creatief therapeut, kunstenares en ontwerpster. Ze is op zoek naar spanningsvelden en tegenstellingen. Mandy komt praten in het kader van het evenement 'WaardArt Lente'. Dit is een workshop op tweede Paasdag, maandagmiddag 28 maart,bij het Stroomhuis te Neerijnen voor kinderen met hun (groot)ouders. Kunstenaars die hieraan meewerken zijn: Mary Krielen, Hans Venooij, Hans Beringen, Dartja Vos en Mandy Jones.

Nicole woont in Leerdam en is auteur van het boek 'Ik doe het niet, vijftig manieren om je ex dwars te zitten'. Dit was haar manier om haar eigen scheiding te verwerken. Het is een therapeutisch boek met een knipoog geworden met prachtige illustraties van Madame Fourmilion.

Bert Lek is sinds halverwege de jaren zeventig actief in de Nederlandse blueswereld. Hij regelt regelmatig bluesoptredens in De Pluk en de omgeving. Daarnaast heeft hij ook een bluesprogramma bij RTV Betuwe: An Evening with the Blues. Hij vertelt onder andere over het evenement 'An Evening with the Blues' op 12 maart in Rotterdam, dat voorheen gehouden in Tiel.

Martine Eerelman vertelt over het de website Geschiedenisgeldermalsen.nl. Dit is een website met verhalen over de geschiedenis van de gemeente Geldermalsen. Het idee is om zoveel mogelijk grote en kleine historische verhalen te verzamelen en met een zo breed mogelijk publiek te delen. Het publiek wordt dan ook uitgenodigd om ook zelf een bijdrage te leven en verhalen te delen.

COLUMN EN LIVE MUZIEK Vaste onderdelen van de talkshow zijn de column en live muziek. Hans Beringen draagt zijn maandelijkse column voor. De titel van de februari-column is 'Het dorp'.

Mark van Veen is de maandartiest van februari. Hij treedt met zijn Nederlandstalige nummers in het hele land op, bijvoorbeeld bij het Piratenfestijn in Ermelo, de Volendammer kermisfeesten en hij heeft een eigen theatertour. Zijn meest recente single draagt de titel 'Als ik kijk in die ogen van jou'.

De radioshow wordt opgenomen en een week later, op donderdag 3 maart, uitgezonden tijdens de radio-uitzending van Betuwe Centraal, te beluisteren van 20.00 tot 22.00 uur bij RTV Betuwe.