• Seniorwandelfit

Cursussen In beweging met dans en Seniorwandelfit in West Betuwe

ASPEREN Vanuit het project Lingewaal Fit, Veilig & Vitaal, dat ook in het najaar van 2018 weer diverse activiteiten heeft georganiseerd gericht op bewegen en vitaal blijven voor senioren, is er een nieuw aanbod ontwikkeld voor senioren van de gemeente West Betuwe.

Docente Josien Teuling start woensdag 30 januari met een introductiecursus "In beweging met dans" voor senioren in Asperen. Dansen is een hele goede manier om in beweging te blijven. In de cursus komen verschillende muziekvormen en dansen aan bod en de cursus is zowel geschikt voor dames als heren. De deelnemers hoeven niet samen met een partner te komen. De cursus duurt 8 weken, op woensdagochtend van 10.00- 11.30 uur in het dorpshuis in Asperen. Er is een pauze van 15 minuten. Dankzij een bijdrage vanuit de gemeente is de eigen bijdrage voor de cursus €20,- per deelnemer (contant te voldoen aan de docente bij de eerste les).

Wandelen is een goede vorm van bewegen. Lekker buiten een uur wandelen en genieten van de omgeving en van de gesprekken met andere deelnemers. Anneke van Wijk wandelt al regelmatig met een groep op zondagochtend. Zij start vanaf donderdag 7 februari 13.00 – 14.00 uur ook met een wandelgroep speciaal voor senioren. Gedurende 8 weken zal zij verschillende wandelingen begeleiden in en rond Vuren. Tijdens het wandelen stopt zij regelmatig om rek- en strekoefeningen te doen. Voorwaarde om mee te kunnen doen is dat de deelnemers minimaal een half uur redelijk kunnen doorwandelen en geen problemen ondervinden bij het wandelen op onverharde paden. De cursus is niet geschikt voor mensen die gebruik maken van een hulpmiddel (stok of rollator). De eigen bijdrage voor de cursus is dankzij een bijdrage uit de gemeente €15,- per persoon (contant te voldoen aan de docente bij de eerste les).

De cursussen zijn bedoeld voor senioren uit de gemeente West Betuwe. Aanmelden en info: Stijn Brokx, buurtsportcoach bij Welzijn Westbetuwe, sbrokx@welzijnwestbetuwe.nl of telefoon 0345-616610.