• Foto Jan Willem Keij

D66 West Betuwe ongerust over nieuwe NS-dienstregeling

GELDERMALSEN D66 West Betuwe maakt zich ongerust over de nieuwe NS-dienstregeling voor 2018 en heeft hierover vragen gesteld aan het college van B&W van Geldermalsen. Vanaf december dit jaar wordt namelijk voor intercity's een 10 minuten dienstregeling ingevoerd op het traject Amsterdam-Eindhoven. Dit heeft met name voor inwoners van Tricht en reizigers die gebruik maken van station Geldermalsen nadelige gevolgen. Vanaf september wordt bovendien elke woensdag die intensivering van het intercityvervoer al uitgeprobeerd.

Meer treinen over het spoor, nog voor de geplande spoorverbreding in Tricht, betekent dat de overwegen in Tricht vaker en langer dicht zullen zijn. Het betreft overwegen waar veel scholieren gebruik van maken. Ook treinreizigers die van en naar Tiel reizen worden door de nieuwe dienstregeling getroffen met veel langere reistijden. De enige oplossing lijkt een (nood)perron in Geldermalsen (langs spoor 1) aan te leggen dat uiterlijk in december 2017 klaar moet zijn. Daarnaast worden de vertrektijden in Geldermalsen zeer onregelmatig.

Begin dit jaar zijn de gevolgen van de nieuwe dienstregeling al besproken met onder andere vertegenwoordigers van de gemeente Tiel en de Provincie Gelderland. De gemeente Geldermalsen is hier niet van op de hoogte gebracht, laat staan voor overleggen uitgenodigd.

D66 West Betuwe wil onder andere weten welke acties het college in het belang van inwoners van Tricht en reizigers die via Geldermalsen reizen onderneemt.

Info: www.westbetuwe.d66.nl