• het winnende team van De Bloeiende Betuwe uit Rhenoy.

    Stichting Techniekwedstrijd Rivierengebied

De Bloeiende Betuwe wint 15e techniekwedstrijd

GELDERMALSEN Op het terrein van Bouwmensen in Geldermalsen werd vrijdag de slotdag van de vijftiende techniekwedstrijd voor basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 in het Rivierengebied gehouden. 450 leerlingen van 19 basisscholen maakten 81 werkstukken op basis van het thema "Kettingreactie". Deze werkstukken stonden tentoongesteld in de ruimtes van Bouwmensen. Gedurende de afgelopen maanden waren zij op speelse, maar leerzame wijze bezig met hun werkstuk en daarmee met techniek.

Dat is de gedachte achter de Stichting Techniekwedstrijd; Kinderen op de basisschool in aanraking brengen met techniek. Er is een groot tekort aan technische mensen en dat zal de komende jaren nog doorzetten, omdat steeds minder mensen voor een technisch beroep kiezen.

De Stichting Techniekwedstrijd, die geheel door vrijwilligers wordt gerund, bedenkt ieder jaar een thema. Zij zorgt, dat de deelnemende scholen materialen krijgen om te starten. De scholen krijgen enkele adviserende bezoeken van ervaren technische mensen uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Op vrijdag 14 juni is alle deelnemende leerlingen een feestelijke ochtend aangeboden met optredens van zanger Rutger, DJ-Ramon en technisch-goochelaar Lodewijk de Widt. Op deze ochtend zijn uiteraard ook de prijzen in de verschillende categorieën uitgereikt.

Uitslagen van de Techniekwedstrijd 2019

Hoofdprijzen: winnaar 1ste prijs: De Bloeiende Betuwe uit Rhenoy. Het werkstuk is gemaakt door: Lars, Ruben, Feike, Francis en Marit. Winnaar 2de prijs: De Achtbaan uit Tiel. Winnaar 3de prijs: Prins Clausschool uit Tiel.

Overige prijzen: Winnaar van de jeugdjuryprijs: De Tweestroom uit Altforst. Het werkstuk is gemaakt door: Nina, Luna, Karsten en Johnny. Winnaar van de themaprijs, de Ceratec Award: Prins Clausschool uit Tiel. Het werkstuk is gemaakt door: Jytske, Mohammed, Julie, Britt en Lara.

De drie winnende scholen ontvingen een cheque, waarvan de waarde moet worden besteed aan technisch gerelateerde artikelen. De overige prijswinnaars gingen met een gevulde gereedschapskist naar school terug.