• Stichting Vrienden van de Oude Toren
  • Stichting Vrienden van de Oude Toren

De Dikke Toren van Varik in het zonnetje

VARIK De Dikke Toren in Varik is een imposant gebouw met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw. De Toren staat aan de Waaldijk en bovenop heeft men dus een fenomenaal uitzicht. Dat de Dikke Toren veel mensen op enigerlei wijze heeft geïnspireerd, kan men de komende maanden met eigen ogen zien.

Afgelopen tijd hebben namelijk veel verschillende (amateur)kunstenaars een schilderij gemaakt van de Dikke Toren. De toren is in allerlei technieken en op allerlei formaten vereeuwigd. Het resultaat is zo mooi, dat er een expositie van is gemaakt. Ook enkele oudere werken zullen daarbij tentoongesteld worden.

De ruim veertig verschillende werken worden tentoongesteld naast de Dikke Toren, in de sfeervolle Oude School. Deze tentoonstelling is vanaf zondagmiddag 5 augustus, elke zondagmiddag gratis te bezoeken tussen 13 en 17 uur. Bezichtiging is mogelijk tot en met het Open Monumentenweekend van 8 en 9 september.

WEIDS UITZICHT Tijdens de openstelling is de Dikke Toren, bij goed weer, natuurlijk ook open. Maak gebruik van de gelegenheid en breng meteen een bezoekje aan dit prachtige monument aan de Waal. Het weidse uitzicht vanaf de torentrans, over rivier en uiterwaarden is zeer de moeite waard. Bij helder weer kan men zelfs de Dom in Utrecht zien! De vrijwilligers laten de bezoekers graag kennismaken met de geschiedenis en allerlei wetenswaardigheden over de Dikke Toren.

STOKERIJ Ook de eerste Nederlandse ambachtelijke stokerij van Eaux de Vie, Lubberhuizen & Raaff is dan geopend. De stokerij is gevestigd in een prachtig gerestaureerd brandweerhuisje, pal naast de Oude School en de karakteristieke Dikke Toren van het Betuwse Varik.

Voor meer informatie www.dikketorenvarik.nl.