• PETERVENEMA

De Fruitmotor genomineerd voor prestigieuze prijs

GELDERMALSEN De Fruitmotor is genomineerd voor de prestigieuze Duurzame Dinsdag prijs, de winnaar krijgt deze prijs uitgereikt op dinsdag 5 september in Den Haag.

De eerste dinsdag van september wordt jaarlijks Duurzame Dinsdag gehouden. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met daarin 488 duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. Tijdens Duurzame Dinsdag reikt de jury, onder voorzitterschap van Maurits Groen, duurzaam ondernemer en directeur mauritsgroen.mgmc, deze prestigieuze prijs uit. De Fruitmotor is genomineerd vanwege zijn baanbrekende aanpak bij het duurzamer maken van de fruitsector.

De Fruitmotor is vernieuwend bezig in de Betuwe. Samen met een aantal fruittelers wordt het zogenaamde industriefruit in de regio verwerkt tot producten die in coöperatief verband worden verkocht. Van de opbrengst maakt de teler zijn bedrijf duurzamer, door te investeren in bijenhagen en bloemranden en door anders om te gaan met bestrijdingsmiddelen. Daarvan profiteert straks ook het Betuws landschap waar het hele jaar door bloemen bloeien en dus nog aantrekkelijker wordt voor de fietser en wandelaar.

De aanpak van De Fruitmotor levert eerlijke en lekkere streekproducten op. Een mooi succesvol voorbeeld hiervan is de appelcider van Betuwse Krenkelaar, een heerlijk regionaal product gemaakt van restfruit.

Bovendien versterkt deze aanpak ook nog eens de regio in economische, sociaal en ecologisch opzicht: de opbrengsten blijven in de regio, de regionale werkgelegenheid wordt versterkt, het landschap wordt mooier en inwoners komen door de coöperatieve aanpak weer bij de teler op het erf.

Voor meer info: www.defruitmotor.nl