De Lingeborgh heeft de Schoolkantine Schaal 2016

GELDERMALSEN De Lingeborgh heeft een Schoolkantine Schaal 2016 van het Voedingscentrum verdiend. Met de Schaal kan de Lingeborgh laten zien dat de schoolkantine een gezond aanbod heeft.

Daarmee komt de Lingeborgh tegemoet aan de wens van ouders en leerlingen. Een gezond aanbod in schoolkantines is erg belangrijk, juist ook omdat jongeren daar een groot deel van hun tijd doorbrengen. Hun lichamen zijn nog in de groei. Leren dat gezond eten de normaalste zaak van de wereld is, legt de basis voor een gezond eetpatroon waarvan ze ook op volwassen leeftijd nog profiteren.

De Lingeborgh heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken, aan de hand van praktische tips van het Voedingscentrum en Breakpoint (het gezonde schoolconcept van de leverancier van de voedingsmiddelen). Het Voedingscentrum heeft een programma genaamd De Gezonde Schoolkantine, een langlopend project om kantines op vo- en mbo-scholen gezonder te maken. Het uitgangsidee is dat er meer gezonde producten te krijgen moeten zijn, terwijl leerlingen hun keuzevrijheid behouden.

Om een schaal te bemachtigen, moet minstens 75 procent van het aanbod uit basisproducten bestaan, producten die je een gezond eetpatroon vaak mag eten. Scholen kunnen hun aanbod voorleggen aan de Schoolkantine Brigade. Ze krijgen dan tips op maat over hoe ze de kantine stapsgewijs blijvend gezonder kunnen maken. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine