• Zeesterren
  • Sax4Sax
  • Johnnymen

De Zeesterren en poëziefestival bij Cultureel Café

GELDERMALSEN Op vrijdagavond 3 maart zingt vanaf 20.00 uur zeemansvrouwenkoor 'De Zeesterren' bij Cultureel Café Geldermalsen. Op zondagmiddag 5 maart is er een poëziefestival. Toegang is gratis, locatie is Le Mélangeur aan het Marktplein in Geldermalsen.

Het zeemansvrouwenkoor 'De Zeesterren' is een vaste gast van Cultureel Café. Het koor uit Geldermalsen bestaat al 15 jaar en treedt op in de regio, maar ook ver daarbuiten. Het repertoire van deze dertig dames bestaat uit liederen over de zee, shanty's, vrolijke meezingers en zowel moderne als ouderwetse liedjes over zeemansvrouwen.

Hoofdzakelijk zingen 'De Zeesterren' Nederlandstalig, maar er zijn ook liederen in het Engels en Duits. Meestal zijn het meerstemmige liedjes, niet alleen over de achtergebleven vrouwen van de uitgevaren zeelieden, maar ook over van alles wat met water en de zee te maken heeft. "Onze liedjes zijn soms vrolijk, maar ook wel droevig, er gaat altijd wel een zeeman overboord."

Poëziefestival

Op zondagmiddag 5 maart vindt van 14.00 uur tot 17.30 uur voor het eerst bij Cultureel Café Geldermalsen een poëziefestival plaats. Hierbij dragen diverse dichters hun werk voor. Ook is er muziek van Saxofoonkwartet Sax4Sax en speelt Roelof Krijgsman op accordeon. Dichters die meewerken, zijn:

Rik Wolf Overtoom, blijetijdsdichter met tijdloze gedichten die hij in theatrale vorm voordraagt;

Sara Delodder, weemoed met een knipoog;

Jeanette van 't Slot, zij speelt in 8-regelige versjes met taal;

Marcel P. Vaandrager, dorpsdichter van de 5 dorpen van Werkendam, schrijver, columnist, hij schrijft toegankelijke gedichten met een dubbele bodem;

Eric Jansen, met korte luchtige gedichtjes;

Nettie Rotier, Elfentroost, rouwverwerking in 11 woorden;

Ton Janse, beschouwend, journalist van beroep;

en de lokale bekendheden Hans Beringen en Karel van Koppen.

De middag wordt van 16.30 uur tot 17.30 uur afgesloten door de band JHNNMN, of Johnnymen, die hun muziek afwisselt met poëzie van Inge Sanders. Zij spelen Nederlandstalige muziek, dwars door alle genres, van punk tot folk naar blues en via de doedelzak weer naar rock. De goed doordachte teksten met humor gaan over liefdesleed, de milde ergernissen van alle dag en de grote frustraties des levens. 

Info: www.cultureelcafegeldermalsen.nl.