• De band Mark of Chaos doet mee aan de 30ste editie van Parel van de Betuwe.

    Mark of Chaos

Deelnemers Parel van de Betuwe 2019 bekend

GELDERMALSEN Betuwse bands en artiesten konden zich tot 1 januari aanmelden voor de 30ste editie van de Parel van de Betuwe. Inmiddels is alle ingestuurde muziek beluisterd en zijn er zeven bands geselecteerd om mee te doen aan de Parel van de Betuwe 2019. De deelnemers van deze editie zijn: Mark of Chaos, The Fifth Ace, Corleone, Switch, Deposit, Wille en Stranded.

De Parel van de Betuwe gaat van start met de Kick-off op vrijdag 15 februari in De Gelderlandfabriek, Stationsweg 7 in Culemborg. Zoals elk jaar worden weer diverse workshops gegeven aan de deelnemende bands. Na de workshops is iedereen uitgenodigd om kennis te maken met de parelbands van 2019 en te kijken luisteren naar de parelwinnaar van 2018: Spark of Sanity. Aansluitend is er een optreden van de band PEER. De zaal gaat voor het publiek open om 20.30 uur en een kaartje kost 10 euro.

De voorrondes van de Parel van de Betuwe vinden dit jaar plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart. Tijdens deze voorrondes gaan de bands de muzikale strijd aan om zich te plaatsen voor de finale die zaterdag 13 april in Zinder gepresenteerd wordt. Ook is er dit jaar weer het onderdeel de 'Gouden Koffer', waarbij bands worden aangemoedigd om tijdens de voorrondes een zo creatief en origineel mogelijke cover te spelen van een band of artiest; dit jaar is dat rapper Eminem. Dit onderdeel staat los van de strijd om een finaleplaats en de beste cover wint een goedgevulde koffer.

Info: www.parelvandebetuwe.nl